HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: remcoosculiflowers

Hogyan kell sütőben sütni az egész fokhagymagerezdeket?

Ennek a receptnek a szépsége az egyszerűségében és sokoldalúságában rejlik, a pörkölt fokhagyma felhasználható püreként ételekben, bruschetta feltétként, vagy akár tésztaszószokba keverve.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 20 szegfűszeg egész fokhagyma Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolaj Hozzáadott
  • Só, ízlés szerint Hozzáadott
  • Bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 200 °C-ra. Ez a tökéletes hőmérséklet ahhoz, hogy a szegfűszegek megpiruljanak anélkül, hogy megégnének.

2. Lépés

Készítse elő a fokhagymát a sütéshez úgy, hogy a fokhagymagumó külső rétegének nagy részét meghámozza. De ne feledje a tapasztalataim alapján, hagyja érintetlenül az egyes gerezdek héját, ez magába zárja a lédús ízeket, így a fokhagyma zsenge és krémes lesz.

3. Lépés

Fogjon egy éles kést, és vágja le a gerezd tetejéről kb. 1/4 hüvelyknyire, felfedve az egyes fokhagymagerezdeket. Így a sütés után könnyen eltávolítható.

4. Lépés

A fokhagymafejeket tegyük egy tepsibe, vagy egy muffinformába - ezt a trükköt számos kísérlet során fedeztem fel. Ez tartja a fokhagymát a helyén, és lehetővé teszi a könnyű kezelhetőséget.

5. Lépés

Csepegtessünk körülbelül egy evőkanál olívaolajat minden fejre, és az ujjainkkal oszlassuk el az olajat az összes levágott, szabadon lévő fokhagymagerezdre. Mindig sózzuk és borsozzuk ízlés szerint - ez fokozza a fokhagymagerezd természetes ízét.

6. Lépés

Fedjük le a tepsit alufóliával. Ne hagyja ki a lefedést, mert ez a zárt környezet segít a fokhagyma gőzölésében és megpuhulásában.

7. Lépés

Süssük 400°F (200°C) hőmérsékleten körülbelül 30-40 percig, vagy amíg a szegfűszegek nyomásra megpuhulnak. Mindig tartsa szemmel őket, mert a sütők különbözőek, és nem akarja megégetni a fokhagymagerezdeket.

8. Lépés

Miután meggyőződött róla, hogy teljesen kihűltek, a szegfűszegek könnyen eltávolíthatók a bőrükből, és felhasználhatók kedvenc receptjeiben.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek