HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Ízletes ricottás-spenótos cannelloni

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2

A töltött tésztához

  • 20 dkg bébispenót Hozzáadott
  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • őrölt szerecsendió Hozzáadott
  • 50 dkg krémes ricotta Hozzáadott
  • 10 dkg aszalt paradicsom Hozzáadott
  • 16 ks cannelloni cső Hozzáadott

A szószhoz és az összeállításhoz

  • 1 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 6 dl paradicsompüré Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 kis ág rozmaring Hozzáadott
  • 4 ág Kakukkfű Hozzáadott
  • 2 gömb dkg mozzarella sajt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A töltelékhez a bébispenótot megmossuk, megszárítjuk, majd felcsíkozzuk. Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, és ráreszeljük a megpucolt fokhagymát. Rátesszük a spenótot, megsózzuk, szerecsendióval fűszerezzük. Rövid idő alatt megfonnyasztjuk a leveleket. Áttesszük egy szűrőbe, hagyjuk lecsepegni, kihűlni.

2. Lépés

A ricottát kikeverjük a spenóttal és az apróra vágott aszalt paradicsommal. Megsózzuk. A tölteléket a cannelloni csövekbe töltjük.

3. Lépés

A szószhoz egy serpenyőben vagy lábasban felhevítjük az olajat. Ráreszeljük a megpucolt fokhagymát, felöntjük a paradicsompürével, megsózzuk. Beledobjuk egészben rozmaringágakat, és hozzáadjuk a kakukkfű lecsipkedett leveleit. Lassú tűzön 10 percet főzzük, végül eltávolítjuk a rozmaringágakat.

4. Lépés

Egy sütőtál aljában szétterítünk egy kevés paradicsomszószt. Rápakoljuk a cannellonikat, a tetejükre rákanalazzuk a többi szószt. Végül rámorzsoljuk a mozzarella sajtot. 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Reggeli

427 receptek

Húsételek

1231 receptek

Szilva

94 receptek

Mascarpone

141 receptek

Ebéd

2588 receptek

Sütemények

833 receptek