HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Lebensmittelfotos

Kemencében sült szaftos sertés bélszín

Ez a sült sertésbélszín az egyik leggyorsabb receptem egy gyors, ízletes hétköznap esti étkezéshez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 112 lbs Sertés szűzpecsenye Hozzáadott
  • 1 evőkanál Olívaolaj Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • Fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 kanalak Fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 teáskanál Szárított rozmaring Hozzáadott
  • 1 teáskanál Szárított kakukkfű Hozzáadott
  • 1 evőkanál méz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 400 Fahrenheit-fokra (200 Celsius-fokra). Az előmelegítés elengedhetetlen a sütésnél az egyenletes sütés érdekében. Ez egy egyszerű, de kulcsfontosságú lépés, amit a folyamatos sütés és főzés során tanultam meg.

2. Lépés

Amíg a sütő melegszik, készítse elő a sertésbélszínt. Szükség esetén vágja le a felesleges zsírt. Papírtörlővel törölje szárazra a sertéshúst. Ez a lépés kulcsfontosságú, mivel eltávolítja a nedvességet, amely megakadályozhatja a ropogós, ízletes kéreg kialakulását.

3. Lépés

Ezután fűszerezze a sertéshúst. Kenje be a sertéshúst olívaolajjal, ügyelve arra, hogy minden oldalát jól bevonja. Ezután bőségesen szórjuk meg sóval, fekete borssal, fokhagymaporral, rozmaringgal és kakukkfűvel. Fűszerezze egyenletesen, hogy az egész húsban kiegyensúlyozott legyen az íz, mivel a fantasztikus sertésbélszín kulcsa a fűszerezés. Ne habozzon, hogy itt kézzel fogjon hozzá; ez valójában eléggé terápiás lehet.

4. Lépés

Helyezze a fűszerezett sertéshúst egy tepsibe vagy egy sütőformába, és az előmelegített sütőben süsse kb. 25-30 percig. Ez az időzítés gyönyörűen átsült bélszínt eredményez, sem alul-, sem túlsütöttet, csak tiszta zamatosságot.

5. Lépés

Amíg a sertéshús a sütőben van, melegítsük fel a mézet, amíg folyós nem lesz. Ezt úgy szoktam csinálni, hogy a mézet egy hőálló tálba teszem egy kis lábas forró víz fölé, lényegében egy dupla kazánba. Az így felmelegített méz kiváló mázzá válik.

6. Lépés

Amikor a sertéshús megsült, kenje meg a szűzpecsenye tetejét a folyós mézzel, majd tegye vissza a sütőbe további 5 percre. Ezáltal édes és enyhén karamellizált kéreg keletkezik a szűzpecsenyén.

7. Lépés

Sütés után hagyja pihenni a sertéshúst legalább 10 percig, mielőtt felszeletelné. Ez a lépés lehetővé teszi, hogy a szaft újra eloszoljon a húsban, így biztosítva, hogy minden egyes falat szaftos és ízgazdag legyen. És voilá! A sült sertés szűzpecsenye készen áll a tálalásra.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Sertésszűz gombamártással

Hagyja, hogy elragadja a hullámot az ízekkel ezzel a sertésszűzzel, amelyet sima és bársonyos gombamártással kínálnak. Ideális vacsorára a társasággal, vagy azok számára, akik szeretik a finom és komplex ízeket.

Ropogós sertéscomb sütőben sütve

Ennek a sertéscombsültnek a ropogós aranyszínű külseje és zsenge belseje, valamint az ízek összetettsége mindig is nagy sikert aratott.

Fokhagymás pulykaszárny

Ez a recept egy ízletes, könnyű és egyszerűen elkészíthető főétel. Az ízletes pulykaszárnyat friss fűszernövényekkel, fokhagymával és olívaolajjal ízesítjük, majd lassan sütjük a tökéletes íz- és textúraelőállítás érdekében.

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

Narancsos csirke

A narancsos csirke remek választás azoknak, akik élvezni szeretnék az édes-savanyú ízkombinációt. Ezt a csirkét friss narancsokkal és különleges fűszermixtel sütjük a sütőben.

Sült pulykamell

A pulykamell az egyik kedvenc ételem! Először karácsonyra készítettem el ezt a receptet, és azóta az egyik védjegyemmé vált az otthoni főzésben. A hús szaftos, zsenge és aromás, a fűszernövények hozzáadása pedig egyedi ízt ad neki. A legfontosabb azonban a megfelelő sütési idő - nem túl rövid, hogy a hús ne legyen nyers, de nem is túl hosszú, hogy ne száradjon ki.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Sertésszűz gombamártással

Hagyja, hogy elragadja a hullámot az ízekkel ezzel a sertésszűzzel, amelyet sima és bársonyos gombamártással kínálnak. Ideális vacsorára a társasággal, vagy azok számára, akik szeretik a finom és komplex ízeket.

Ropogós sertéscomb sütőben sütve

Ennek a sertéscombsültnek a ropogós aranyszínű külseje és zsenge belseje, valamint az ízek összetettsége mindig is nagy sikert aratott.

Fokhagymás pulykaszárny

Ez a recept egy ízletes, könnyű és egyszerűen elkészíthető főétel. Az ízletes pulykaszárnyat friss fűszernövényekkel, fokhagymával és olívaolajjal ízesítjük, majd lassan sütjük a tökéletes íz- és textúraelőállítás érdekében.

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

Narancsos csirke

A narancsos csirke remek választás azoknak, akik élvezni szeretnék az édes-savanyú ízkombinációt. Ezt a csirkét friss narancsokkal és különleges fűszermixtel sütjük a sütőben.

Sült pulykamell

A pulykamell az egyik kedvenc ételem! Először karácsonyra készítettem el ezt a receptet, és azóta az egyik védjegyemmé vált az otthoni főzésben. A hús szaftos, zsenge és aromás, a fűszernövények hozzáadása pedig egyedi ízt ad neki. A legfontosabb azonban a megfelelő sütési idő - nem túl rövid, hogy a hús ne legyen nyers, de nem is túl hosszú, hogy ne száradjon ki.

Reels

Új