HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Klasszikus hollandi mártás

A hollandi mártás egy igazi francia klasszikus, ami tavasszal a spárga mellé egyszerűen ellenállhatatlan.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 10 dkg vaj Hozzáadott
  • 12 citromból nyert citromlé Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

14 perc.
1. Lépés

A vajat megolvasztjuk, és félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. A tojássárgákhoz hozzáadunk egy kanál hideg vizet, és gépi habverővel habosra keverjük. Akkor jó, ha buborékos a teteje.

2. Lépés

Egy kisebb lábasban gyöngyözésig melegítünk vizet, majd a tojássárgás edényt is felé tesszük úgy, hogy a feneke ne érjen bele a vízbe. 3-4 percig folyamatosan keverjük a habverővel, míg szép vastag lesz. Levesszük a gőzről, és míg a habverővel folyamatosan dolgozunk rajta, fokozatosan, és eleinte nagyon lassan, szinte cseppenként hozzáadjuk az olvasztott vajat.

3. Lépés

Ha az összes vajat hozzáadtuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd hozzáfacsarjuk a citrom levét. Langyosan fogyasztjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek