HIRDETŐ

Kolozsvári rakott káposzta

A kolozsvári rakott káposzta a hagyományos magyar konyha egyik legismertebb és legkedveltebb étele. A kolbász, a sertéshús és a savanyú káposzta tökéletes harmóniája az, ami igazán különlegessé teszi ezt az ételt.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Húskeverék

  • 500 g sertéshús Hozzáadott
  • 200 g kolbász Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 teáskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet őrölt bors Hozzáadott

Káposztás réteg

  • 1 Fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 1 teáskanál köménymag Hozzáadott

A tetejére

  • 200 ml tejföl Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A sertéshúst kis kockákra vágjuk, a kolbászt karikákra. A hagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

2. Lépés

Egy serpenyőben olajat hevítünk, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a húst és a kolbászt, majd megszórjuk pirospaprikával, sóval és borssal.

3. Lépés

A savanyú káposztát jól kinyomkodjuk, majd egy tűzálló tálat kiolajozunk és a káposztánk felét beleterítjük. Megszórjuk köménymaggal.

4. Lépés

A húsmasszát ráhalmozzuk a káposztára, majd a maradék káposztát is ráterítjük. A tetejét meglocsoljuk a tejföllel.

5. Lépés

Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 60-90 percig sütjük, amíg a teteje szép aranybarnára sül.

6. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk egy kicsit hűlni. Friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek