HIRDETŐ

Könnyű Lyoni szelet

Sült hagymakarikával és petrezselyemzölddel tálalható csirkés finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 ks csirkecombok Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 2 dl napraforgóolaj Hozzáadott
  • só bors Hozzáadott
  • 10 dkg sűrített paradicsom Hozzáadott
  • 5 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • Petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

20 perc.
1. Lépés

A combokat amennyire lehet kinyitjuk. Sózzuk, borsozzuk és kicsit pihentetjük, hogy átvegye a fűszereket. Közben megtisztítjuk a hagymákat, karikára vágjuk, majd gyűrűire szedjük.

2. Lépés

A húst lisztbe forgatjuk, majd olajon mindkét oldalát átpirítjuk. A kissé megsütött hússzeleteket egy tűzálló edénybe tesszük.

3. Lépés

A visszamaradt olajra még lisztet szórunk, amit megpirítunk, hozzákeverjük a paradicsompürét, majd felengedjük annyi vízzel, hogy a tejszínnél kissé sűrűbb pecsenyelevet kapjunk. Ízesítjük, majd a húsra öntjük, és kis lángon kb. 15-20 percig még együtt főzzük.

4. Lépés

Közben a hagymakarikákat lisztbe forgatjuk, majd bő olajban aranysárgára sütjük. És összeállítjuk a husikat.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1930 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1816 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek