HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/QjN9bdsgjGy1v4Qs2Ega/6546189f907ee981136a7e21762326.png)
Forrás: canva
Lekváros kifli
A lekváros kifli egy hagyományos magyar sütemény, mely ünnepi alkalmakon, főként karácsonykor készül. Általában barack-, szilva- vagy mákkrémmel készül.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
20
Tészta
- 500 g liszt
- 200 g vaj
- 50 g cukor
- 1 Csomag sütőpor
- 200 ml tej
- 1 ks tojás
- 1 csipet só
Töltelék
- 300 g lekvár (barack, szilva vagy mák)
Tetejére
- 100 g porcukor
HIRDETŐ
Eljárás
90 perc.
1. Lépés
Keverjük össze a tészta hozzávalóit, majd nyújtsuk ki a tésztát. Vágjuk ki belőle a kifliformákat.
2. Lépés
Tegyünk lekvárt a kifli közepébe, majd hajtsuk be a széleit, hogy kifli formát kapjunk.
3. Lépés
Süssük 180 fokon 15 percig, majd hagyjuk hűlni.
4. Lépés
Szórjuk meg a kifliket porcukorral.