HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Modern Somlói revolúció a klasszikus összetevőkkel

A hagyományos Somlói galuskát modernebb, pezsgőbb formába öntjük, anélkül hogy elveszítenénk a klasszikus ízét. Az elkészítési idő körülbelül 2 óra 30 perc.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

A süteményhez:

  • 6 tojás Hozzáadott
  • 200 g kristálycukor Hozzáadott
  • 200 g liszt Hozzáadott
  • 80 g kakaópor Hozzáadott
  • 80 g dióbél Hozzáadott
  • 1 teáskanál sütőpor Hozzáadott
  • csipet só Hozzáadott

A krémhez:

  • 500 g mascarpone Hozzáadott
  • 200 ml tejszín Hozzáadott
  • 100 g porcukor Hozzáadott
  • Vaníliarúd kikapart magjai Hozzáadott

A sziruphoz:

  • 100 g kristálycukor Hozzáadott
  • 100 ml víz Hozzáadott
  • 50 ml rum Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Keverjük össze a tojásokat a cukorral és verjük habosra. Adjuk hozzá a lisztet, a kakaóport, a diót, a sütőport és a sót, majd keverjük jól össze.

2. Lépés

Öntsük a masszát egy sütőformába és süssük 180°C-on körülbelül 30 percig. Hagyjuk kihűlni.

3. Lépés

Készítsük el a krémet: keverjük össze a mascarponet, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliamagokat, majd hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órán át.

4. Lépés

Készítsük el a szirupot: keverjük össze a cukrot és a vizet egy lábasban, forraljuk fel, majd hűtsük le. Amikor már langyos, adjuk hozzá a rumot.

5. Lépés

Vágjuk fel a süteményt három részre, majd kanalazzuk rá a krémet és öntsük le a sziruppal. Ismételjük meg ezt a lépést a maradék két réteggel is, majd hagyjuk állni a hűtőben legalább egy órán át az ízek összeéréséhez.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek