HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Nem-lehet-abbahagyni csirke

És nem, kicsit sem túlzás a neve! Annyira finom hogy csak na :D

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 ks csirkecomb Hozzáadott
  • 8 ek púpozott finomliszt Hozzáadott
  • 1 ek só csapott Hozzáadott
  • 1 tk fűszerpaprika púpozott Hozzáadott
  • 1 kk Majoránna Hozzáadott
  • 1 kk bors Hozzáadott
  • 1 kés étel őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 20 dkg füstölt sajt reszelve Hozzáadott
  • 500 g tejföl Hozzáadott
  • 4 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 ek vaj tepsi kikenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal. A megtisztított csirkéket egyenként megmártogatjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.

2. Lépés

A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk. A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére. Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot. A tejfölt elkeverjük az olajjal és meglocsoljuk vele a csirkét.

3. Lépés

A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben kb. 200°C-on 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Szilva

94 receptek

Mascarpone

141 receptek

Húsételek

1231 receptek

Reggeli

427 receptek

Sütemények

833 receptek

Ebéd

2588 receptek