HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Nem-lehet-abbahagyni csirke

És nem, kicsit sem túlzás a neve! Annyira finom hogy csak na :D

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 6 ks csirkecomb Hozzáadott
  • 8 ek púpozott finomliszt Hozzáadott
  • 1 ek só csapott Hozzáadott
  • 1 tk fűszerpaprika púpozott Hozzáadott
  • 1 kk Majoránna Hozzáadott
  • 1 kk bors Hozzáadott
  • 1 kés étel őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 20 dkg füstölt sajt reszelve Hozzáadott
  • 500 g tejföl Hozzáadott
  • 4 ek olívaolaj Hozzáadott
  • 1 ek vaj tepsi kikenéséhez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A lisztet összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. Egy nagyobb tűzálló tálat, vagy tepsit kikenünk vajjal. A megtisztított csirkéket egyenként megmártogatjuk a fűszeres lisztben, majd a kivajazott tálra fektetjük őket, szépen egymás mellé.

2. Lépés

A maradék fűszeres lisztet egyenletesen rájuk szórjuk. A megtisztított, megpucolt vöröshagymát egyenletesen rákarikázzuk a lisztes csirkére. Az egésznek a tetejére szépen rászórjuk a reszelt sajtot. A tejfölt elkeverjük az olajjal és meglocsoljuk vele a csirkét.

3. Lépés

A tálra alufóliát borítunk és előmelegített, forró sütőben kb. 200°C-on 50 percig sütjük, majd levesszük róla a fóliát és további 20 percig pirítjuk.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Borsos tokány tejfölös

Ez egy hagyományos magyar étel, amelyet a szívósabb húsok felhasználásával készítenek. Jellegzetes ízét a borsozás, a hagyma és a tejföl adja. Számos variációját ismerjük, azonban most a tejfölös változatot mutatjuk be.

Budapest ragu

A Budapest ragu olyan gazdag, ízletes ragu, ami a hagyományos marhahús mellett fűszeres kolbásszal és paprikával is készül, sűrű szószban, amit egy kis tejföllel tálalnak - mindez pedig egyenesen Magyarországról származik. A ragut különféle köretekkel tálalhatjuk: pirított burgonyával, rizzsel vagy akár friss, ropogós bagettel is.

Resztelt máj

A resztelt máj igazi családi kedvenc nálunk, hétköznapokra gyors és laktató, de hétvégékre is nagyon szeretjük, mert annyiféleképpen variálható. Az alábbi receptben a szokásos módon készült el, a tapasztalataim alapján ajánlom mindenkinek.

Lecsós sertésszelet

A lecsós sertésszelet egy kedvelt magyar fogás, mely az ínycsiklandó sertéshús, a tejföl savanykás íze és a friss zöldségek párosításából születik. Bár az elkészítése hosszadalmasnak tűnhet, az eredmény minden percet megér.

Zöldborsós tokány

A zöldborsós tokány egy hagyományos magyar étel, amelyet friss zöldborsóból, sertéshúsból, hagymából és fűszerekből készítenek. Az étel íze nagyban függ a frissen használt zöldborsótól, ami kiváló ízt és színt kölcsönöz neki. A friss borsó jól illik a sertéshúshoz, ami adja az étel alapot. Próbálja ki ezt a receptet, ha egy nagyszerű hétvégi ebédet szeretne, “comfort food”-ot keres, vagy ha szeretné megadni a hygge érzetet a barátainak és családjának.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Kolozsvári rakott káposzta

Imádni fogja ezt az egyszerű kolozsvári káposztát. Ugyanolyan ízű, mint a nagymamáé.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Borsos tokány tejfölös

Ez egy hagyományos magyar étel, amelyet a szívósabb húsok felhasználásával készítenek. Jellegzetes ízét a borsozás, a hagyma és a tejföl adja. Számos variációját ismerjük, azonban most a tejfölös változatot mutatjuk be.

Budapest ragu

A Budapest ragu olyan gazdag, ízletes ragu, ami a hagyományos marhahús mellett fűszeres kolbásszal és paprikával is készül, sűrű szószban, amit egy kis tejföllel tálalnak - mindez pedig egyenesen Magyarországról származik. A ragut különféle köretekkel tálalhatjuk: pirított burgonyával, rizzsel vagy akár friss, ropogós bagettel is.

Resztelt máj

A resztelt máj igazi családi kedvenc nálunk, hétköznapokra gyors és laktató, de hétvégékre is nagyon szeretjük, mert annyiféleképpen variálható. Az alábbi receptben a szokásos módon készült el, a tapasztalataim alapján ajánlom mindenkinek.

Lecsós sertésszelet

A lecsós sertésszelet egy kedvelt magyar fogás, mely az ínycsiklandó sertéshús, a tejföl savanykás íze és a friss zöldségek párosításából születik. Bár az elkészítése hosszadalmasnak tűnhet, az eredmény minden percet megér.

Zöldborsós tokány

A zöldborsós tokány egy hagyományos magyar étel, amelyet friss zöldborsóból, sertéshúsból, hagymából és fűszerekből készítenek. Az étel íze nagyban függ a frissen használt zöldborsótól, ami kiváló ízt és színt kölcsönöz neki. A friss borsó jól illik a sertéshúshoz, ami adja az étel alapot. Próbálja ki ezt a receptet, ha egy nagyszerű hétvégi ebédet szeretne, “comfort food”-ot keres, vagy ha szeretné megadni a hygge érzetet a barátainak és családjának.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Kolozsvári rakott káposzta

Imádni fogja ezt az egyszerű kolozsvári káposztát. Ugyanolyan ízű, mint a nagymamáé.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

100 receptek

Olcsó ételek

450 receptek

Ebéd

2251 receptek

Gyors ételek

1704 receptek

Sütemények

795 receptek

Karfiol

64 receptek

Húsételek

1081 receptek

Desszert

1658 receptek