HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Tsarlee

Őszibarackos csirkemell

Az őszibarackos csirkemell tökéletes megoldás, amikor valami egyszerű, de mégis különleges fogásra vágyunk. Abarack és a csirkemell találkozása harmonikus ízkombinációt ad, mely a főzés folyamán tovább mélyül.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 ks csirkemellfilé Hozzáadott
  • 4 ks érett őszibarack Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • 2 dl fehérbor Hozzáadott
  • 1 csokor Petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkemelleket mossuk meg alaposan, majd sózzuk, borsozzuk. Ne spóroljunk a fűszerezéssel, mert ez adja meg az alapízt!

2. Lépés

A vöröshagymát és a fokhagymát aprítsuk fel. A fokhagymát kisebb darabokra, a hagymát pedig nagyobbra vágva kezdje el dinsztelni az olívaolajban. Ne égesse, csak párolja - a hagyma így lesz igazán finom.

3. Lépés

Adja hozzá a csirkemelleket a dinsztelt hagymához, és pirítsa őket körbe. Fontos, hogy a csirkemellek színt kapjanak, hiszen ezáltal zárjuk el a hús nedvességtartalmát.

4. Lépés

Öntsük hozzá a fehérbort, és takarjuk le. Hadd párolódjon lassú tűzön 20-25 percig. Az alkohol íze el fog párologni, de az ételeknek finom ízt ad.

5. Lépés

Közben mossuk meg az őszibarackokat, hámozzuk meg őket és vágjuk cikkekre. Ha kevésbé szereti az édes ízt, hagyja ki a gyümölcs húsának a közepét.

6. Lépés

Mikor a csirkemell már majdnem kész, adjuk hozzá az őszibarack cikkeket, és pároljuk további 10-15 percig, míg az őszibarack kissé megpuhul, de még nem esik szét.

7. Lépés

Tálaláskor friss petrezselyemmel megszórva kínáljuk. Az őszibarackos csirkemell filé remekül illik hozzá egy adag friss salátával vagy akár rizzsel is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

484 receptek

Mascarpone

140 receptek

Köretek

943 receptek

Desszert

1909 receptek

Húsételek

1195 receptek

Gyors ételek

2051 receptek

Vacsora

1621 receptek

Sütemények

827 receptek