HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Ropogós-omlós, sült kacsacomb

A tökéletes kacsacomb akkor lesz igazán finom, ha a bőrét sikerül jó ropogósra sütni, belül pedig omlós, szaftos marad a hús.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 ks kacsacomb Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

130 perc.
1. Lépés

A megtisztított kacsacombok bőrét egy késsel bekockázzuk és jól besózzuk. Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük.

2. Lépés

Egy tepsibe fektetjük a combokat a bőrükkel lefelé, és betesszük a forró sütőbe. Így hagyjuk őket, míg világos aranybarna lesz a bőrük. Ezalatt tökéletesen kisül az összes zsírja! Kb. 45-60 perc.

3. Lépés

Vegyük vissza a sütő hőfokát 190-200°C-ra! Ekkor megfordítjuk a combokat, és így is sütjük egy ideig, míg a húsos oldal is megaranybarnásodik. Kb. 25-30 perc.

Hasonló receptek

Konfitált kacsa

A konfitált kacsa az egyik kedvenc ételünk. Sokszor elkészítettük már barátoknak és családnak, és mindig nagy sikerrel. Mindig fontos a minőségi alapanyagok beszerzése és az elkészítés alapos tervezése, hogy az étel tökéletes legyen. Íme a mi módszerünk.

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Narancsos kacsa

A narancs friss, gyümölcsös íze harmonikusan párosul a kacsahús gazdag, szaftos zamatával, így egy igazán különleges ételt varázsolhatunk az ünnepi asztalra. Az elkészítés nem igényel különösebb szakértelmet, bárkit meggyőz a finom ízvilág, aki kedveli a húst és a gyümölcsös ízkombinációkat egyaránt.
VedresB
VedresB
Egészben sült karácsonyi kacsa
Videorecept

Egészben sült karácsonyi kacsa

Próbáld ki ezt az egyszerű, ám annál finomabb karácsonyi kedvencet.

Klasszikus Egyben sült csirke

A sült csirke az egyszerű ételek klasszikusa. A ropogósra sült bőr, az omlós hús, a mögötte rejlő friss és ízesített ízvilág mind-mind hozzájárul a remekművet emlékezetessé teszi. Egyben sült csirke receptünk egyszerűen elkészíthető sütőben, jól illik friss zöldségekhez vagy köretként krumplipüréhez és salátához.

Kacsaháj sütése

A kacsaháj sütése igazi családi kedvenc, melyet már generációkon át sütünk a családomban.

Kacsamáj terrin

Kacsamáj terrin elkészítése nem is olyan bonyolult feladat, ahogy azt sokan gondolnák. Sokszor készítettek már egy ilyen finomságot otthoni környezetben is, és mindig nagyon boldogan vontam le a következtetést, hogy milyen régóta nem készítettem kacsamáj terrint!

Hasonló receptek

Konfitált kacsa

A konfitált kacsa az egyik kedvenc ételünk. Sokszor elkészítettük már barátoknak és családnak, és mindig nagy sikerrel. Mindig fontos a minőségi alapanyagok beszerzése és az elkészítés alapos tervezése, hogy az étel tökéletes legyen. Íme a mi módszerünk.

Ropogós kacsacomb vörösboros mártással

El sem tudok képzelni hangulatosabb vasárnap délutánt, mint egy jó olvasmányt a konyhában, a párolt kacsacomb illata mellett. Ezt a receptet különösen élveztem - a combok hihetetlenül puhák és a bőr ropogós lett. A finom vörösboros mártással együtt igazi csemege. Nem megfeledkezve az alma enyhe édességéről, amely tökéletes egyensúlyt teremt a combok ízéhez.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Narancsos kacsa

A narancs friss, gyümölcsös íze harmonikusan párosul a kacsahús gazdag, szaftos zamatával, így egy igazán különleges ételt varázsolhatunk az ünnepi asztalra. Az elkészítés nem igényel különösebb szakértelmet, bárkit meggyőz a finom ízvilág, aki kedveli a húst és a gyümölcsös ízkombinációkat egyaránt.
VedresB
VedresB
Egészben sült karácsonyi kacsa
Videorecept

Egészben sült karácsonyi kacsa

Próbáld ki ezt az egyszerű, ám annál finomabb karácsonyi kedvencet.

Klasszikus Egyben sült csirke

A sült csirke az egyszerű ételek klasszikusa. A ropogósra sült bőr, az omlós hús, a mögötte rejlő friss és ízesített ízvilág mind-mind hozzájárul a remekművet emlékezetessé teszi. Egyben sült csirke receptünk egyszerűen elkészíthető sütőben, jól illik friss zöldségekhez vagy köretként krumplipüréhez és salátához.

Kacsaháj sütése

A kacsaháj sütése igazi családi kedvenc, melyet már generációkon át sütünk a családomban.

Kacsamáj terrin

Kacsamáj terrin elkészítése nem is olyan bonyolult feladat, ahogy azt sokan gondolnák. Sokszor készítettek már egy ilyen finomságot otthoni környezetben is, és mindig nagyon boldogan vontam le a következtetést, hogy milyen régóta nem készítettem kacsamáj terrint!

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

100 receptek

Olcsó ételek

450 receptek

Ebéd

2251 receptek

Gyors ételek

1704 receptek

Sütemények

795 receptek

Karfiol

64 receptek

Húsételek

1081 receptek

Desszert

1658 receptek