HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: falovelykids

Ropogós sült töltött csirke tekercsek

A zsenge csirke, a sós töltelék és a ropogós héj együttesen alkotják ezt az ételt, amely nemcsak ízletes, hanem vizuálisan is vonzó.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 egész csirke Hozzáadott
  • Ízlés szerint sózzuk. Hozzáadott
  • 12 teáskanál Fekete bors. Hozzáadott
  • 1 teáskanál Fokhagymapaszta. Hozzáadott
  • 1 teáskanál Gyömbérpaszta. Hozzáadott
  • 2 csészék Kenyérmorzsa. Hozzáadott
  • Egy marék friss fűszernövény (petrezselyem, rozmaring kakukkfű) Hozzáadott
  • 1 Tojás a tojásmosáshoz. Hozzáadott
  • 2 EL Olívaolajból. Hozzáadott
  • 1 Apróra vágott hagyma. Hozzáadott
  • 2 Apróra vágott sárgarépa. Hozzáadott
  • 200 gms Apróra vágott gomba. Hozzáadott
  • 2 szegfűszeg Apróra vágott fokhagymát. Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg a csirkét, és törölje szárazra egy konyharuhával. Ez azért fontos, mert a nedvesség megzavarhatja a pácolási folyamatot.

2. Lépés

Fűszerezze a csirkét sóval, fekete borssal, fokhagymával és gyömbérpasztával. Hagyjuk pácolódni legalább 30 percig. Úgy tapasztaltam, hogy a hosszabb pácolás nagyban fokozza az ízét.

3. Lépés

Amíg a csirke pácolására várunk, készítsük el a tölteléket. Hevítsünk olívaolajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a hagymát és a sárgarépát, és pároljuk puhára.

4. Lépés

Adja a serpenyőbe a gombát és a felaprított fokhagymát. Enyhén sózzuk, és addig sütjük, amíg a gomba ki nem engedi, majd vissza nem szívja a vizet - ezt onnan tudjuk, hogy a serpenyő érezhetően szárazabbá válik.

5. Lépés

Vegyük le a tűzről, és adjuk hozzá a friss fűszernövényeket. Tegyük félre hűlni.

6. Lépés

Melegítse elő a sütőt 375 fokra (190 Celsius-fokra). A csirke megtöltése és megkötése, mielőtt túl forró lenne, megkönnyíti a folyamatot.

7. Lépés

Töltse meg a csirkét a zöldségkeverékkel. Próbáljuk meg nem túlságosan megtömni, mert a töltelék sütés közben kifolyhat.

8. Lépés

Tekerje fel a csirkét, és rögzítse főzőzsinórral vagy fogpiszkálóval, hogy a csirke sütés közben is megőrizze az alakját.

9. Lépés

Kenje meg a tojással, majd hempergesse meg a csirkét a zsemlemorzsában, ez ropogós réteget ad a csirketekercsnek.

10. Lépés

Helyezze a csirketekercset egy tepsibe, és süsse körülbelül 1 órán át, vagy amíg a csirke alaposan átsül.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek

Ebéd

2391 receptek