HIRDETŐ

Forrás: PingPongCat from Getty Images

Sertésgulyás galuskával

A tökéletes sertésgulyás receptje galuskával, amely a hagyományos cseh ételek közé tartozik, de Szlovákiában is nagyon népszerű.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg sertéshús Hozzáadott
  • 2 db The Onion Hozzáadott
  • 4 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db Paprika Hozzáadott
  • 200 ml vörösbor Hozzáadott
  • 1 l Húsleves Hozzáadott
  • 2 kanalak őrölt paprika Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 2 kanalak Olajok Hozzáadott
  • Só és bors a fűszerezéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A sertéshúst apró darabokra vágjuk és megsózzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, és süssük a húst aranyszínűre. Vegyük ki a húst, és tegyük félre.

2. Lépés

A hús után maradt zsiradékban megpirítjuk az apróra vágott hagymát. Egy idő után hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott paprikát. Főzzük az egészet együtt, amíg a zöldségek megpuhulnak.

3. Lépés

Ezután visszatesszük a húst a lábasba, megszórjuk paprikával, és megpirítjuk. Egy idő után hozzáöntjük a bort a pörkölthöz, és néhány percig pároljuk.

4. Lépés

Ezután öntsük fel a pörköltet a húslevessel, fűszerezzük (ha szükséges), és fedő alatt pároljuk körülbelül másfél órán át. A pörkölt akkor van kész, ha a hús megpuhult, és a szaftja sűrű.

5. Lépés

A kész gulyást galuskával tálaljuk.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Klasszikus csikós tokány

Egy tál kiadós csikós tokány tökéletes lélekmelengető egy hideg téli napon. Tálalhatjuk nokedlivel, illetve bármilyen tésztával vagy rizzsel, ízlés szerint.

Sertéshús paprikán

Ízletes és viszonylag gyorsan elkészíthető sertéshús paprikán, amely az egész család számára ízletes.

Marhahús zöldségekkel

Marhapörkölt zöldségekkel, ebédre vagy vacsorára alkalmas.

Szaftos húzott pulyka

A pulykahús egy olyan étel, amely különösen közel áll a szívemhez. Nemcsak hihetetlenül finom íze van, hanem remek módja a maradék hús felhasználásának is. Szeretem az egész pulyka húsát felhasználni, hogy nagyobb adagot készítsek belőle, amit aztán különböző alkalmakra, például grillezésre is felhasználhatok.

Borjú pörkölt

Ez a hagyományos borjú pörkölt recept. A hús zamatos, a szósz tökéletesen fűszerezett. Próbáld meg elkészíteni magad, és lenyűgözöd a vendégeidet!

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Gombamártás csirkével

Tejszínes gombamártás receptje párolt csirkével.

Klasszikus csikós tokány

Egy tál kiadós csikós tokány tökéletes lélekmelengető egy hideg téli napon. Tálalhatjuk nokedlivel, illetve bármilyen tésztával vagy rizzsel, ízlés szerint.

Sertéshús paprikán

Ízletes és viszonylag gyorsan elkészíthető sertéshús paprikán, amely az egész család számára ízletes.

Marhahús zöldségekkel

Marhapörkölt zöldségekkel, ebédre vagy vacsorára alkalmas.

Szaftos húzott pulyka

A pulykahús egy olyan étel, amely különösen közel áll a szívemhez. Nemcsak hihetetlenül finom íze van, hanem remek módja a maradék hús felhasználásának is. Szeretem az egész pulyka húsát felhasználni, hogy nagyobb adagot készítsek belőle, amit aztán különböző alkalmakra, például grillezésre is felhasználhatok.

Borjú pörkölt

Ez a hagyományos borjú pörkölt recept. A hús zamatos, a szósz tökéletesen fűszerezett. Próbáld meg elkészíteni magad, és lenyűgözöd a vendégeidet!

Reels

Új