HIRDETŐ

Forrás: vkuslandia from Getty Images

Sterilizált paradicsomszósz

Ez a paradicsomszósz ideális a téli hónapokban, amikor nincsenek friss paradicsomok. Ráadásul ez nagyszerű módja a nyári termés paradicsomtöbbletének felhasználására.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 3 kg Paradicsom Hozzáadott
  • 2 db Vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd Fokhagyma Hozzáadott
  • 3 EK cukor Hozzáadott
  • 1 EK Hozzáadott
  • 1 db piros paprika Hozzáadott
  • 12 l ecet Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Tisztítsa meg és vágja fel a zöldséget. A paradicsomot és a piros paprikát vágja apró darabokra, a hagymát és a fokhagymát finomra.

2. Lépés

Pirítsa meg az apróra vágott hagymát és fokhagymát üvegesre, adjon hozzá paradicsomot, paprikát, cukrot és sót. Főzze közepes lángon körülbelül 1 órán keresztül.

3. Lépés

Adj hozzá ecetet egy óra után, és hagyd főni további 30 percig.

4. Lépés

Az elkészült mártást botmixerrel keverje össze, majd töltsön a sterilizált üvegekbe melegen. Zárja le, és hagyja kihűlni.

5. Lépés

Ellenőrizze a poharak záróelemeinek szilárdságát, mielőtt sötét és hűvös helyen tárolja őket.

6. Lépés

Sterilizálja a szószt vízfürdőben a biztonság és tartósság érdekében.

Hasonló receptek

Hagyományos mexikói friss paradicsom Salsa Verde

Élvezze a mexikói konyha autentikus pikantériáját ezzel a Tomatillo Salsa Verde-vel. Ez a recept kiváló kiegészítője a mindennapi étkezésnek. Tálalhatod nachoshoz, enchiladas fölé, vagy bármilyen mexikói ételhez egy kis plusz ízkavalkádért!

Erdélyi zakuszka, a hagyományos padlizsánkrém

Az Erdélyi zakuszka egy hagyományos román és magyar padlizsánkrém, amelyet főként télen fogyasztanak, és hosszú eltarthatóságának köszönhetően tökéletes készlet lehet a hideg hónapokra. Ebben a receptben 4-5 üveg elkészítésére találsz utasítást.

Paradicsomszósz püréből

Ha egy egyszerű és gyors módot keresel arra, hogy egy kis pikantériát adj az ételeidnek, próbáld ki ezt a paradicsompürés mártást. Akár tésztához, akár pizzához, akár más ételek alapanyagaként használja, nagyszerű választás.

Ketchup

A házi ketchup a tökéletes választás, ha szereted a hagyományos ízeket és szeretnél kísérletezni a saját konyhádban.

Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.

Erőteljes Piros Pesto édes paradicsomokkal

A \Piros Pesto\ egy erőteljes, ízletes és sokoldalú olasz tésztaszósz, melyet a hagyományos zöld pesto édes paradicsomokkal és paprikával való kiegészítésével készítünk el. Próbálja ki most ezt a gyors és egyszerű receptet, és adja hozzá a szakácskönyv-szerelvényeihez!

Mexikói Paradicsomos Salsa

A Paradicsomos salsa egy frissítő, mexikói stílusú mártás, amely tökéletesen illik tortillachipshez, tacoshoz vagy akár grillezett húsokhoz.

Házi ketchup

Ez a házi ketchup recept egy finom, természetes alternatíva a boltban vásárolt termékekhez képest.

Hasonló receptek

Hagyományos mexikói friss paradicsom Salsa Verde

Élvezze a mexikói konyha autentikus pikantériáját ezzel a Tomatillo Salsa Verde-vel. Ez a recept kiváló kiegészítője a mindennapi étkezésnek. Tálalhatod nachoshoz, enchiladas fölé, vagy bármilyen mexikói ételhez egy kis plusz ízkavalkádért!

Erdélyi zakuszka, a hagyományos padlizsánkrém

Az Erdélyi zakuszka egy hagyományos román és magyar padlizsánkrém, amelyet főként télen fogyasztanak, és hosszú eltarthatóságának köszönhetően tökéletes készlet lehet a hideg hónapokra. Ebben a receptben 4-5 üveg elkészítésére találsz utasítást.

Paradicsomszósz püréből

Ha egy egyszerű és gyors módot keresel arra, hogy egy kis pikantériát adj az ételeidnek, próbáld ki ezt a paradicsompürés mártást. Akár tésztához, akár pizzához, akár más ételek alapanyagaként használja, nagyszerű választás.

Ketchup

A házi ketchup a tökéletes választás, ha szereted a hagyományos ízeket és szeretnél kísérletezni a saját konyhádban.

Erdélyi padlizsánkrém

Erdélyi padlizsánkrém - vagy ahogy sokan ismerik, zakuszka -, a nagymamák konyhájának kedves emléke. Egy ízletes, tökéletes őszi tartósító, amelyet egyszerűen el lehet készíteni és sokféle módon fel lehet használni főzés során.

Erőteljes Piros Pesto édes paradicsomokkal

A \Piros Pesto\ egy erőteljes, ízletes és sokoldalú olasz tésztaszósz, melyet a hagyományos zöld pesto édes paradicsomokkal és paprikával való kiegészítésével készítünk el. Próbálja ki most ezt a gyors és egyszerű receptet, és adja hozzá a szakácskönyv-szerelvényeihez!

Mexikói Paradicsomos Salsa

A Paradicsomos salsa egy frissítő, mexikói stílusú mártás, amely tökéletesen illik tortillachipshez, tacoshoz vagy akár grillezett húsokhoz.

Házi ketchup

Ez a házi ketchup recept egy finom, természetes alternatíva a boltban vásárolt termékekhez képest.

Reels

Új