HIRDETŐ

Forrás: imrandk for Freepik

Tefteli orosz húsgombóc

A Tefteli egy hagyományos orosz fogás darált húsból, amely könnyen elkészíthető és ízletesen fűszeres. Ezeket a húsgombócokat paradicsomszószban főzik és rizzsel vagy krumplipürével szolgálják fel.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

A Tefteli számára

  • 500 g Marhahúsdarálék Hozzáadott
  • 1 Darab Reszelt hagyma Hozzáadott
  • 2 Darab Aprított fokhagyma Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa Hozzáadott
  • 1 Tojás tojás Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 12 Teáskanál bors Hozzáadott

A szószhoz

  • 1 Can Paradicsom darabok (400g) Hozzáadott
  • 1 Darab Hagyma, aprítva Hozzáadott
  • 2 Darab Aprított fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

1. A tefteli receptjéhez keverje össze egy tálban a darált marhahúst, a reszelt hagymát, az aprított fokhagymát, a zsemlemorzsát, a tojást, a sót és a borsot. Formázzon belőle húsgolyókat, melyek körülbelül 4 cm átmérőjűek.

2. Lépés

2. Sütse meg a húsgombócokat egy serpenyőben, kevés olajjal, minden oldalukon barnára. Vegye ki őket a serpenyőből és tegye őket félre.

3. Lépés

3. A szószhoz párolja meg a felaprított hagymát és a fokhagymát ugyanabban a serpenyőben, amíg áttetszőek nem lesznek. Ezután adjon hozzá a paradicsomdarabokat, a cukrot és a sót, és főzze a szószt 10 percig.

4. Lépés

4. Tegye vissza a húsgolyókat a szószba, és főzze őket 20 percig, amíg átsülnek.

5. Lépés

5. Szolgálja fel a teftelit rizzsel vagy krumplipürével. Jó étvágyat!

Hasonló receptek

Egzotikus csirke curry zöldségekkel és basmati rizzsel

Ez a recept a csirke curry zöldségekkel egy abszolút kötelező az egzotikus konyha minden szerelmese számára. Kiválóan lekerekített, finom fűszerességgel és a fanyar fűszerek friss ízével színt és ízt visz az asztalra - igazi csemege az ízlelőbimbóknak! Szenvedélyes szakácsként időközben számos curry-ételt kipróbáltam már, de ez a csirkés curry különösen mindig elnyeri vendégeim tetszését.

Schnitzel tejszínes és paradicsomszósszal

Szeretem a klasszikus ételek modernizálását, és ez a szelet recept tökéletes példa erre. A hagyományos Wiener Schnitzel helyett egy édes-fűszeres mártást adtam hozzá, amely teljesen új dimenziót ad ennek az ételnek. Már többször elkészítettem, és minden alkalommal hihetetlen lelkesedés volt az eredmény.

Krémes pulykapörkölt gombával

A krémes pulykapörkölt gombával egy olyan étel, amelyet mindig szívesen készítek, különösen akkor, ha meghívom a barátaimat egy hangulatos vacsorára. A zsenge pulykamell tökéletesen illik a krémes mártáshoz és a gombához, és hihetetlen ízélményt nyújt. A krémes pulykaszeletekhez jól illik a friss kenyér, a rizs vagy a tészta.

Olasz csirke piccata (szelet)

A csirke piccata az egyik kedvenc ételem, amelyet mindig szívesen készítek a családomnak és a barátaimnak. Ez egy olasz finomság citromos-kapribogyós mártással, amely igazán minden ízlést kielégít. A szaftos csirke, a ropogós panírozás és a szósz intenzív ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. A legjobban spagettivel és reszelt sajttal vagy friss salátával illik hozzá.

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Szívdöglesztő western serpenyő csirkével és szalonnával

A "nyugati serpenyő" gyakori kedvenc nálunk, különösen hétvégén, amikor kicsit több időnk van a főzésre. A szaftos hús, a ropogós zöldségek és a csípős fűszerek keverékét csodálatosan kiegészíti a BBQ-szósz íze. Ez a kombináció minden alkalommal teljesen meggyőzött minket, és mindig alig várom, hogy elkészíthessem ezt a serpenyőt.

Szíves darált hús hegyes káposztával

Ez a recept a családom kedvence, és gyakran kerül az asztalunkra. A fűszeres darált hús és a hegyes káposzta enyhe, enyhén édes ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. Néhány apró trükkel, amit az évek során megtanultam, ez az étel mindig abszolút ízletes lesz.

Hasonló receptek

Egzotikus csirke curry zöldségekkel és basmati rizzsel

Ez a recept a csirke curry zöldségekkel egy abszolút kötelező az egzotikus konyha minden szerelmese számára. Kiválóan lekerekített, finom fűszerességgel és a fanyar fűszerek friss ízével színt és ízt visz az asztalra - igazi csemege az ízlelőbimbóknak! Szenvedélyes szakácsként időközben számos curry-ételt kipróbáltam már, de ez a csirkés curry különösen mindig elnyeri vendégeim tetszését.

Schnitzel tejszínes és paradicsomszósszal

Szeretem a klasszikus ételek modernizálását, és ez a szelet recept tökéletes példa erre. A hagyományos Wiener Schnitzel helyett egy édes-fűszeres mártást adtam hozzá, amely teljesen új dimenziót ad ennek az ételnek. Már többször elkészítettem, és minden alkalommal hihetetlen lelkesedés volt az eredmény.

Krémes pulykapörkölt gombával

A krémes pulykapörkölt gombával egy olyan étel, amelyet mindig szívesen készítek, különösen akkor, ha meghívom a barátaimat egy hangulatos vacsorára. A zsenge pulykamell tökéletesen illik a krémes mártáshoz és a gombához, és hihetetlen ízélményt nyújt. A krémes pulykaszeletekhez jól illik a friss kenyér, a rizs vagy a tészta.

Olasz csirke piccata (szelet)

A csirke piccata az egyik kedvenc ételem, amelyet mindig szívesen készítek a családomnak és a barátaimnak. Ez egy olasz finomság citromos-kapribogyós mártással, amely igazán minden ízlést kielégít. A szaftos csirke, a ropogós panírozás és a szósz intenzív ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. A legjobban spagettivel és reszelt sajttal vagy friss salátával illik hozzá.

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Szívdöglesztő western serpenyő csirkével és szalonnával

A "nyugati serpenyő" gyakori kedvenc nálunk, különösen hétvégén, amikor kicsit több időnk van a főzésre. A szaftos hús, a ropogós zöldségek és a csípős fűszerek keverékét csodálatosan kiegészíti a BBQ-szósz íze. Ez a kombináció minden alkalommal teljesen meggyőzött minket, és mindig alig várom, hogy elkészíthessem ezt a serpenyőt.

Szíves darált hús hegyes káposztával

Ez a recept a családom kedvence, és gyakran kerül az asztalunkra. A fűszeres darált hús és a hegyes káposzta enyhe, enyhén édes ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. Néhány apró trükkel, amit az évek során megtanultam, ez az étel mindig abszolút ízletes lesz.

Reels

Új