HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: monika1607

Tejfölös gombás szelet

Tökéletes fogás a vasárnapi ebédhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 4 Slice sertés karaj Hozzáadott
  • 250 g gomba (friss vagy konzerv) Hozzáadott
  • 2 dl tejföl Hozzáadott
  • 1 nagy fej hagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só, bors petrezselyem Hozzáadott
  • olaj a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Először is vékony szeletekre vágjuk a húst, majd sózzuk, borsozzuk. Felhevítjük az olajat a serpenyőben, majd beletesszük a hússzeleteket és mindkét oldalukon átsütjük őket. Tapasztalatom szerint ügyeljünk arra, hogy ne legyen túl magas hőmérsékleten az olaj, mert a hús gyorsan megpirulhat és száraz lehet.

2. Lépés

Közben apróra vágjuk a hagymát és a fokhagymát, majd miután kivettük a húst, a maradék zsírban megdinszteljük őket. Ezután adjuk hozzá a gombát és pároljuk puhára. Ha teljesen puha, hozzáadjuk a tejfölt és fűszerezzük ízlés szerint. A húst visszatesszük a serpenyőbe és fedő alatt alacsony hőmérsékleten tovább főzzük. Ajánlom, hogy időnként ellenőrizzük ,hogy ne száradjon ki.

3. Lépés

Tálaláskor a húst a gombás-tejfölös mártással leöntjük és friss, apróra vágott petrezselyemzölddel szórjuk meg. Kiválóan illik hozzá a frissen főtt rizs.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Eszterházy sertésszelet

A Eszterházy sertésszelet egy gazdag, ízletes és laktató fogás, amit a nagy mennyiségű hússal, szósszal és sajttal készítenek.

Óvári sertésszelet

Az Óvári sertésszelet egy igazi ínyencség, amit a sertés szelet finom pácolásával, gomba, hagyma és fűszerek hozzáadásával készítenek el.

Krémesen gazdag Bakonyi sertésszelet galuskával

A Bakonyi sertésszelet galuskával egy hagyományos magyar étel, amelyben a szeletelt sertéshús gazdag, krémes gombás-tejfölös szósszal van tálalva, a mellé pedig galuska készül. Igazi ízorgia, mely különösen a hűvös napokon jó választás lehet.

Hétvégi Tejfölös gombás sertéstokány

A Tejfölös gombás sertéstokány igazán üdítő fogás, ha kicsit változtatni szeretnénk a hétvégi menün. A tejföl és a gomba együtt igazi ínyencséget alkotnak, főleg, ha az egészet belelocsolkjuk a szaftos sertéstokányhoz. A recept egyszerű és gyors, kiadós és tápláló.

Göngyölt pulykamell

A göngyölt pulykamell egy klasszikus magyar étel, melyet apróra vágott, fűszerekkel gazdagított töltelékkel készítünk. Ez a recept egyszerű és gyors, ideális a hétköznapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra is.

Resztelt máj

A resztelt máj igazi családi kedvenc nálunk, hétköznapokra gyors és laktató, de hétvégékre is nagyon szeretjük, mert annyiféleképpen variálható. Az alábbi receptben a szokásos módon készült el, a tapasztalataim alapján ajánlom mindenkinek.

Fűszeres Erdélyi rakott káposzta

Az \Erdélyi rakott káposzta\ hagyományos magyar étel, melyben a finom párolt káposzta rétegekben találkozik a fűszeres sertéshússal és rizs darabokkal. Ideális választás a hideg téli estékre, vagy ha valami igazán laktató ételre van szükségünk.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Eszterházy sertésszelet

A Eszterházy sertésszelet egy gazdag, ízletes és laktató fogás, amit a nagy mennyiségű hússal, szósszal és sajttal készítenek.

Óvári sertésszelet

Az Óvári sertésszelet egy igazi ínyencség, amit a sertés szelet finom pácolásával, gomba, hagyma és fűszerek hozzáadásával készítenek el.

Krémesen gazdag Bakonyi sertésszelet galuskával

A Bakonyi sertésszelet galuskával egy hagyományos magyar étel, amelyben a szeletelt sertéshús gazdag, krémes gombás-tejfölös szósszal van tálalva, a mellé pedig galuska készül. Igazi ízorgia, mely különösen a hűvös napokon jó választás lehet.

Hétvégi Tejfölös gombás sertéstokány

A Tejfölös gombás sertéstokány igazán üdítő fogás, ha kicsit változtatni szeretnénk a hétvégi menün. A tejföl és a gomba együtt igazi ínyencséget alkotnak, főleg, ha az egészet belelocsolkjuk a szaftos sertéstokányhoz. A recept egyszerű és gyors, kiadós és tápláló.

Göngyölt pulykamell

A göngyölt pulykamell egy klasszikus magyar étel, melyet apróra vágott, fűszerekkel gazdagított töltelékkel készítünk. Ez a recept egyszerű és gyors, ideális a hétköznapi vacsorákhoz vagy különleges alkalmakra is.

Resztelt máj

A resztelt máj igazi családi kedvenc nálunk, hétköznapokra gyors és laktató, de hétvégékre is nagyon szeretjük, mert annyiféleképpen variálható. Az alábbi receptben a szokásos módon készült el, a tapasztalataim alapján ajánlom mindenkinek.

Fűszeres Erdélyi rakott káposzta

Az \Erdélyi rakott káposzta\ hagyományos magyar étel, melyben a finom párolt káposzta rétegekben találkozik a fűszeres sertéshússal és rizs darabokkal. Ideális választás a hideg téli estékre, vagy ha valami igazán laktató ételre van szükségünk.

Reels

Új