HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Tejszínes-barackos túrótorta

A nyári garantált kedvenc. Bármilyen gyümölccsel tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10

Tészta

  • 14 dkg finomliszt Hozzáadott
  • 3 dkg Keményítő Hozzáadott
  • 3 dkg kakaópor Hozzáadott
  • 3 dkg olaj Hozzáadott
  • 6 ks tojás Hozzáadott
  • 15 dkg kristálycukor Hozzáadott
  • 1 ek vaníliás cukor Hozzáadott
  • Hozzáadott

Töltelék

  • 3 ks őszibarack Hozzáadott
  • 5 dl cukrászhab Hozzáadott
  • 1 dl narancslikőr Hozzáadott
  • 1 ek vaníliás cukor Hozzáadott
  • 3 lap Zselatin Hozzáadott
  • 12 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 212 dl tej Hozzáadott
  • 5 dkg kristálycukor Hozzáadott
  • 2 barack tetejére Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Egy kis tálban összekeverjük a lisztet, a keményítőt és a kakaót. Egy nagyobb tálban habosra keverjük a tojássárgáját a cukor felével, a vaníliás cukorral és a csipet sóval. Hozzákeverjük a lisztet és az olajat.

2. Lépés

Egy másik tálban félig felverjük a tojasfehérjet, majd 2-kanalanként a maradék cukorral teljesen felverjük. Óvatosan a lisztes masszába forgatjuk.

3. Lépés

Egy tortaforma alját kivajazunk, kilisztezünk és a masszát elsimítjuk benne. Előmelegített sütőben, 190 °C-on 35-40 percig sütjük.

4. Lépés

A megsült tortát 10 percig hagyjuk a formában, majd kivesszük és rácsra téve hűlni hagyjuk. Vízszintesen félbevágjuk. A barackokat meghámozzuk és gerezdekre vágjuk.

5. Lépés

A fél csomag pudingport a kristálycukorral és a tejjel megfőzzük. Kissé hűlni hagyjuk, hogy ne legyen túl forró. Belekeverjük a vaníliás cukrot és a narancslikőrt, majd kihűtjük.

6. Lépés

Közben a zselatint 5 percre hideg vízbe áztatjuk. A cukrászhabot kemény habbá verjük és a felét óvatosan a pudingba forgatjuk. Frissentartó fóliával befedve a tálat, a maradék tejszínt a hűtőbe tesszük.

7. Lépés

A zselatint kinyomkodjuk, kis lábosba tesszük, 2 ek vízet adunk hozzá és kis lángon addig melegítjük, míg fel nem olvad. Belekeverünk 2 ek tejszínes krémet, majd az egészet összekeverjük.

8. Lépés

Az egyik fél tortat visszatesszük a formába, megkenjük a tejszínes krém felével és elosztjuk rajta a barackokat. Rákenjük a maradék tejszínes krémet is és lefedjük a másik tortalappal. Egy éjszakát hűtőbe tesszük.

9. Lépés

Másnap kivesszük a formából végül a tejszínhabbal és barackokkal feldíszítjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek