HIRDETŐ
Téli melegítő: Zellerkrémleves
Ez a recept egy finom, krémes levest ad, ami tökéletes választás hideg téli napokon. Az egyszerűen elkészíthető levest, melyben a zeller főszerepet játszik, a család minden tagja szívesen fogyasztja majd.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 1 kg zeller
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 4 dl tej
- 4 dl tejszín
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- a olaj főzéshez
HIRDETŐ
Eljárás
30 perc.
1. Lépés
A zellert és a vöröshagymát megtisztítjuk, és kisebb darabokra vágjuk.
2. Lépés
Egy nagyobb lábosban olajat forrósítunk, és beletesszük a zellert, a vöröshagymát, és a fokhagymát. Pároljuk őket össze, majd fedő alatt puhára főzzük.
3. Lépés
Amikor a zeller puhára főtt, botmixerrel pürésítjük.
4. Lépés
Adjuk hozzá a tejet és a tejszínt, és tovább főzzük, amíg a leves sűrűbb lesz.
5. Lépés
Sóval és borssal ízesítjük, majd a végén petrezselyemmel díszítjük.
6. Lépés
Tálalhatjuk melegen, tetszés szerint pirított kenyérkockával, vagy sajttal megszórva.