Levesek és húslevesek

Levesek és húslevesek - ízletes és egyszerű receptek

365 receptek

Íme! Ezek a receptjeink a levesek és húslevesek kategóriából – sokféle alkalomhoz. Próbáld ki ezt a %recipes Count% recept egyikét még ma. Szánj 4 - 200 percet az elkészítésre a levesek és húslevesek kategóriából. A pontos időt minden receptnél megtalálod. Emellett azt is megtudhatod, hogy a leírt mennyiségből hány adag készíthető. Tekints meg mondjuk a kedvenc receptjeinket - Klasszikus babgulyás, Tojásleves gyorsan, Eredeti francia hagymaleves, Jókai Bableves: A hagyományos magyar ízek találkozása -. Ezek mind a kiváló ételek szerelmeseinek készültek. Jó étvágyat!

Krémes lazacleves

Ez a leves krémes, gazdag és ritka, köszönhetően a finom krémben úszó lazacdaraboknak.

Fácánleves

A fácánleves valódi magyar különlegesség, amit már fiatal koromban megtanultam elkészíteni. A konyhánkban nem csak ünnepi alkalmakkor fordult elő, hanem a hűvösebb hétvégéken is, amikor az egész család összegyűlt egy kis meleg étel erejéig. Szerintem nincs is jobb, mint egy jól elkészített, gazdag ízvilágú fácánleves.

Karácsonyi halászlé

Ezt a karácsonyi halászlé receptet már számtalanszor elkészítettem, a karácsonyi ünnepek hagyományos és elengedhetetlen része.

Áfonyakrémleves

Jó étvágyat kívánok hozzá! A saját tapasztalataim szerint ez a leves garantáltan nagy sikert arat majd mind a gyerekek, mind a felnőttek körében.

Ünnepi sütőtökkrémleves

Ebben a hidegebb időjárásban gyakran készítem el ezt a sütőtök-krémlevest. Az ízesítése, a sütőtök édessége és a fűszerek melegsége valami fantasztikusan finom és összetett ízt ad a levesnek. Különleges, de egyszerű étel, amelyet családom és barátaim is imádnak!

Vöröslencse leves

Vöröslencse levest készíteni mindig is örömöt szerez nekem - ez az étel már gyerekkoromban is egyik kedvencem volt. Azóta is gyakran készítem, hiszen egészséges, tápláló és nagyon finom. Ráadásul könnyen változtatható a hozzávalók és a fűszerezés terén, így soha nem válik unalmassá.

Kínai csípős savanyú leves

Sok évvel ezelőtt, amikor először megkóstoltam ezt a karakteres ízvilággal rendelkező kínai levest egy utazásom során, egyszerűen belehabarodtam. Azóta rendszeresen elkészítem, próbálkoztam sokféle recepttel, de ez az a változat, ami a legközelebbi az eredetihez.

Gulyásleves

Az elkészítés során igyekeztem odafigyelni arra, hogy minden lépést megosszak, amit apai nagyapámtól tanultam, hogy a végeredmény mindig tökéletes legyen.

Orosz céklaleves

A céklaleves az egyik kedvenc levesem, amit rendszeresen készítek otthon, és ami mindig nagy sikert arat vendégeim körében.

Paszternák krémleves

A paszternák krémleves az egyik kedvencem. Olyankor érzem igazán a téli esték melegségét, mikor ezt a mennyei levest főzöm.

Tejszínes karfiolleves

Ez egy igazi téli biztosíték, a karfiolról szó sem eshet, és mindig melegen tartja a gyomromat a hideg éjszakákon. Akár kenyérrel is tálalható, én pedig mindig imádom a frissen főzött bagettel. Remélem, ti is élvezni fogjátok, ahogy én!

Halleves

Ez az étel az egyik kedvencünk a családban, különösen azokban a hűvösebb hónapokban, amikor valami tartalmas, meleg ételre vágyunk. Sokféle halat kipróbáltam már bele, a legfinomabb a ponty vagy a keszeg, de amikor a piacon éppen harcsa van, azzal is szoktam főzni.

Húsleves csirkemellből

Ez a recept egy klasszikus, gazdag húsleves, amely otthonosan melegít bármely hideg napon. Az egyszerű hozzávalók és az egyszerű elkészítés ellenére ízletes és tápláló étel. Próbáld ki te is!

Krémes kelbimbó leves recept

Egyértelműen az egyik kedvencünk, ezt a kelbimbóleves receptet mindig megcsodáljuk a családi asztalunkon. A krémes állag és a telt íz, amit a recept eredményez, minden alkalommal elragadó. Higgye el nekünk, ha azt mondjuk, hogy nem fogja megunni, hogy újra és újra kanalazza!

Házi burgonyaleves virslivel

Ez a virslis burgonyaleves az egyik abszolút kedvenc ételem, különösen a hideg évszakban. Semmi sem melegít fel jobban belülről, mint egy tál gőzölgő leves. Könnyen elkészíthető, és nemcsak szenzációsan finom, de értékes tápanyagokkal is ellátja a szervezetet. Sós virslivel tálalva igazi laktató étel.

Finn szauna leves

A szaunakultúra nagy kedvelőjeként ezt a receptet az egyik finn barátomtól kaptam. Számtalanszor elkészítettem már, és mindig nagy sikert arat. A szaunaleves nemcsak melegítő és vigasztaló, hanem hihetetlenül finom is. A sertéshúst húslevesben főzik sárgarépával és burgonyával, hogy egy pikáns levest készítsenek belőle.
HIRDETŐ