HIRDETŐ

A tökéletes piskótatekercs: a finom és lágy

A piskótatekercs egy klasszikus és nagyon finom sütemény, ami tökéletes választás édesszájúaknak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 6 tojás Hozzáadott
  • 6 evőkanál cukor Hozzáadott
  • 6 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 250 g tejföl Hozzáadott
  • 250 g mascarpone sajtkrém Hozzáadott
  • 1 evőkanál vaníliakivonat Hozzáadott
  • 12 Csésze lekvár vagy más ízlés szerinti töltelék Hozzáadott
  • 14 Csésze darált dió Hozzáadott
  • 14 Csésze porcukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

40 perc.
1. Lépés

Keverj össze 6 tojássárgáját és 6 evőkanál cukrot egy nagyméretű tálban, amíg a keverék világos és habos lesz.

2. Lépés

Adj hozzá 6 evőkanál lisztet és alaposan keverd össze.

3. Lépés

Verj fel 6 tojásfehérjét egy másik tálban, amíg kemény habot kapsz.

4. Lépés

Óvatosan forgasd bele a tojásfehérjés habot a lisztes tésztába.

5. Lépés

Öntsd a tésztát egy 25x38 cm-es tepsibe, amelyet előzőleg kibélelt sütőpapírral.

6. Lépés

Süsd 180 fokon 12-15 percig, amíg a piskóta aranybarna és puha lesz. Hagyd hűlni.

7. Lépés

Keverj össze 250g tejfölt, 250g mascarpone sajtkrémet, 4 evőkanál porcukrot és 1 evőkanál vaníliakivonatot egy tálban.

8. Lépés

A piskótát vágd két egyenlő részre.

9. Lépés

Az egyik piskótát kend belekvárral (vagy más ízlés szerinti töltelékkel), és a tetejét kend be a sajtkrémmel.

10. Lépés

Helyezd a másik piskótát a tetejére, és díszítsd darált dióval és porcukorral.

11. Lépés

Tegye a hűtőbe legalább 2 órára, hogy a krém megdermedjen, mielőtt szeletelni és tálalni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Reggeli

427 receptek

Szilva

94 receptek

Mascarpone

141 receptek

Karfiol

66 receptek

Ebéd

2588 receptek