HIRDETŐ
   
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/sE5o-jNtZEkgEA2HP5D9/8f8f8941f29e9162100f2701ba762f.jpeg)
Forrás: FB: A konyha Tündérei - Házi sütemények és finom ételek
Almás tekercs
A hagyományos magyar konyha egyik kedvelt desszertje, melynek édes, fahéjas almás tölteléke és puha tészta burkolata tökéletes párosítás.
      HIRDETŐ
   
Hozzávalók
adagok száma  
8
 Tészta
- 450 g liszt
- 1 Csomag szalalkáli
- 2 evőkanál cukor
- 250 ml tej
Almás töltelék
- 4 ks alma
- 2 evőkanál cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
      HIRDETŐ
   
Eljárás
 60 perc.
1. Lépés 
  A lisztet szitáljuk egy nagy tálba, adjuk hozzá a cukrot és a szalalkálit.
2. Lépés 
  Lassan adagoljuk hozzá a tejet, és dolgozzuk össze a tésztát.
3. Lépés 
  Ha a tészta összeállt, takarjuk le, és hagyjuk pihenni 30 percig.
4. Lépés 
  Közben készítsük el az almatölteléket: reszeljük le az almák héját és reszeljük le őket. Keverjük össze az almát a cukorral és a fahéjjal.
5. Lépés 
  Nyújtsuk ki a tésztát, majd terítsük rá az almás tölteléket.
6. Lépés 
  Tekintsük fel a tésztát, majd süssük előmelegített 200 °C-os sütőben 30 percig, vagy amíg aranybarna nem lesz.


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rv_UR9FVX1I8_4nJ8wLC/722f41239053b3290cdaaf5ad91a23.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Qwa6dF-eqO2CdJOjp74p/4e9e1e3c7dede4cd482737e9031ea3.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/rie6-RXbU2jkwFgTOCgG/bc3a5492e9f093eed65820d4801b91.png)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/MhtvUlVXP5gGLMHYVV4p/a47197ecae9f9dda9bcefa13236ee5.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/bV_fiJ3MUqvtwhPQs-WJ/9133cc09e520e29ca55f7d59231ba6.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UVL-OrzaQ_PtU38vZrH8/e95923312712ced5f308cb759c06f4.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/UIwJu_buc9j7tUruEXbn/3cd86005207f1c1deaa71103021ea5.jpeg)












