:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/nknj_KKBqAHpPDQJbNXW/e6063885e0f5b7c7e3ca2fb3ac1d0f.jpeg)
Almás torta karamellel
Az alma és a karamell kombinációja szuper. Ráadásul ebben a receptben egy kicsit táplálóbb verzióját készítettem el a desszertnek. Ropogós tészta, bőséges alma adag, morzsa és kiegészített kókusztej karamellel.
Hozzávalók
Eszközök
- 50 g Kevert zabpehely
- 50 g Teljes kiőrlésű speltaliszt
- 50 g Kókuszliszt
- 80 g ír vajat
- 10 g nádcukor
- 5 EK vizet
Töltelék
- 6 darab alma
- 2 teáskanál Fahéj
- 1 EK méz
- 1 darab vaníliapuding
Szóróanyag
- 15 g Zabpehely
- 30 g Teljes kiőrlésű liszt
- 15 g nádcukor
- 2 tk Fahéj
- 20 g Vaj eszközök
Karamell
- 1 kókusztej light
- 30 g Kókusz cukor
- 10 g Kókuszolaj
- csipetnyi Só
Eljárás
Az alapanyagokat összekeverjük és tésztát készítünk. Egy tortaformát (átmérő 22) kibélelünk sütőpapírral. A tésztát a forma aljára és oldalaira nyomjuk. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és körülbelül 10 percig sütjük.
A kört kockákra vágjuk. Keverjük össze mézzel és fahéjjal, és pároljuk meg egy kis vízben, amíg meg nem puhul. Hagyjuk a puhára főtt kört egy kicsit kihűlni. Ezután keverjük össze a pudingporral és rétegezzük a tésztára.
Egy tálban összekeverjük a morzsa hozzávalóit. A keveréknek morzsaszerűnek kell lennie. Rátesszük az almás töltelékre és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 40 percig sütjük.
A kókusztejet kókusz cukorral folyamatos keverés mellett hozzávetőlegesen 25-30 percig főzzük, míg besűrűsödik. Hozzáadjuk az olajat és ismét keverjük. A végén hozzáadjunk egy csipet sót. A karamellt egy kissé lehűlt tortára öntjük.
A tortát a hűtőbe tesszük, ahol teljesen lehűtjük. 😊


:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/RMF43z6wVLWzFNVlliWl/35976c04b9ad83012f371bce442d90.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/G0fwLQD7j-cl_PR7tBXu/d99d96456288346534e682ceafe550.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/9GBoMN-iAVYk1i-Bw22a/9fc79811839882ab7d71930a0f31b5.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/HNSm1KAK-BwT-0MXFst3/5d308a3863563cb2cc38756353d4a7.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/GbUkrhZF0HOo3Fw10H4d/622fd8b926487ac9d8ab5f3743e256.jpeg)
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/NUMUW-52Dvbjegrommuz/7f93a22381df84604aa2c4d0f6e830.png)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/AtSkopH1_d2V_OaY35c7/e5aa16e42a37c90b3585129143bdfc.jpeg)

:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/kAasmusi2kiGvarPN04e/4912e7daff51a061aa4cb02ce6ee33.jpeg)












