HIRDETŐ

Almás zsemlepudding

Kitűnő

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
9
  • 500 g kalács Hozzáadott
  • 1 tojás Hozzáadott
  • 95 kristálycukor Hozzáadott
  • 25 g Olvasztott vaj Hozzáadott
  • 100 ml tej Hozzáadott
  • 200 ml főzőtejszín Hozzáadott
  • 500 g Zsírszegény túró Hozzáadott
  • 3 sárgája Hozzáadott
  • 50 g porcukor Hozzáadott
  • 3 darab alma Hozzáadott
  • 1 vaníliás cukor Hozzáadott
  • 2 TK Fahéj Hozzáadott
  • 3 tojásfehérje Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

70 perc.
1. Lépés

Összekeverünk 1 tojást, 1 tojássárgáját, 25g cukrot, 25g vajat, tejszínt és tejet. A kalácst apró darabokra vágjuk és alaposan áztatjuk az elkészített keverékben. Elkészítjük a túró réteget. Két tojássárgáját porcukorral keverjük össze, majd hozzáadjuk a túrót. Az almaoszlop részhez csak reszelünk almát és hozzákeverjük a vaníliás cukrot a fahéjjal. A sütőedény aljára réteget helyezünk az áztatott kalácsból. Hozzáadjuk az alma réteget, felhasználunk minden almát. Ezután hozzáadjuk a vékony réteg túrót, ismét kalácsot, a maradék túrót és újra kalácsot. Sütőbe tesszük 35 percre 160°C-on. Közben felverjük a habot a tojásfehérjéből és 70 g cukorból. A habot hozzáadjuk a sült zsemléveléshez, és még 10 percig sütjük 180°C-on.

2. Lépés

Jó étvágyat haverok!

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek