HIRDETŐ

Forrás: Soumen59 for Pixabay

Ázsiai "Biriyani" curry csirkével és basmati rizzsel

A biryani egy kiadós ázsiai rizsétel. Az aromás basmati rizst fűszeres paradicsomos-currys mártásban párolják, és csirkével tálalják, mint egy kiadós pörköltet. Az ázsiai csirke-curry-rizs ételhez egy kis idő kell, de különleges ízélményt nyújt!

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g Mosott basmati rizs Hozzáadott
  • 500 g Csirke darabok Hozzáadott
  • 3 kockára vágva hagyma Hozzáadott
  • 3 pürésített Paradicsom Hozzáadott
  • 200 g joghurt Hozzáadott
  • 2 Tablespoon Gyömbér-fokhagyma paszta Hozzáadott
  • 2 zöld Chilipaprika, félbevágva Hozzáadott
  • 4 szegfűszeg Hozzáadott
  • 3 Kardamom hüvelyek Hozzáadott
  • 2 Fahéjrudak Hozzáadott
  • 1 Teáskanál kömény Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kurkuma por Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Piros chilipor Hozzáadott
  • 1 Teáskanál garam masala Hozzáadott
  • 2 Babérlevél Hozzáadott
  • 4 Tablespoon Étolaj vagy ghí Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

80 perc.
1. Lépés

A biriyani recept elkészítése azzal kezdődik, hogy a basmati rizst körülbelül 30 percig vízben áztatjuk. Ez a lépés szerintem elengedhetetlen, mert ez adja meg a rizs tökéletes állagát.

2. Lépés

Amíg a rizs áztatja, egy mély serpenyőben felhevítjük az olajat. Én a ghít szeretem a diós íze miatt, ami nagyon jól illik ehhez az ételhez.

3. Lépés

Ha az olaj felforrósodott, adjuk hozzá a szegfűszeget, a kardamomgubót, a fahéjrudat és a köményt, és keverjük 1-2 percig, amíg a fűszerek ropogni kezdenek. Itt vigyázzunk, a fűszerek nem éghetnek meg!

4. Lépés

Ezután adjuk hozzá a kockára vágott hagymát, a zöld chilit és a babérlevelet, és addig pirítsuk, amíg a hagyma aranyszínű nem lesz.

5. Lépés

Most adjuk hozzá a fűszertésztát, a paradicsomot, a kurkumaport, a piros chiliport és a sót, majd keverjük jól össze.

6. Lépés

Ha a paradicsom megpuhult, adjuk hozzá a csirkét, és főzzük kb. 10 percig, amíg átsül.

7. Lépés

Most adjuk hozzá a joghurtot és a garam masalát a biriyani tálhoz, és keverjük össze újra.

8. Lépés

Végül szűrjük le a beáztatott rizst, és adjuk hozzá a serpenyőhöz. Az egyenletes főzés érdekében a rizst teljesen be kell fednie a mártásnak. Kis lángon kb. 20 percig pároljuk, amíg a rizs az összes vizet magába szívja. Tálalja az indiai biryanit melegen.

Hasonló receptek

"Arroz con Pollo" (csirke rizzsel) - Hagyományos latin-amerikai étel.

Az Arroz con Pollo egy spanyol recept, amelyet már sokszor elkészítettem, és a családom egyik kedvence. Bizonyára a csirke, a fűszerek és a zamatos rizs ízletes keveréke az, ami igazán különleges. minden egyes adag egy kalandos utazás Latin-Amerikába. Szóval, ha készen állsz arra, hogy belevessz az andalúz konyhába, akkor vágjunk bele!

Szívdöglesztő western serpenyő csirkével és szalonnával

A "nyugati serpenyő" gyakori kedvenc nálunk, különösen hétvégén, amikor kicsit több időnk van a főzésre. A szaftos hús, a ropogós zöldségek és a csípős fűszerek keverékét csodálatosan kiegészíti a BBQ-szósz íze. Ez a kombináció minden alkalommal teljesen meggyőzött minket, és mindig alig várom, hogy elkészíthessem ezt a serpenyőt.

Pellkartoffeln mit Chili con Carne

Ein leckeres Gericht, das mit einer köstlichen Kombination aus gebackenen Kartoffeln und scharfem Chili con Carne serviert wird. Es ist eine komplette Mahlzeit, die besonders an kalten Tagen Wärme und Komfort bietet.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Éjféli leves

Ez a tartalmas leves tökéletes késő esti órákra. Gazdag ízvilágú, és gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Tökéletes egy otthoni összejövetelre vagy szilveszteri bulira.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.

Egzotikus csirke curry zöldségekkel és basmati rizzsel

Ez a recept a csirke curry zöldségekkel egy abszolút kötelező az egzotikus konyha minden szerelmese számára. Kiválóan lekerekített, finom fűszerességgel és a fanyar fűszerek friss ízével színt és ízt visz az asztalra - igazi csemege az ízlelőbimbóknak! Szenvedélyes szakácsként időközben számos curry-ételt kipróbáltam már, de ez a csirkés curry különösen mindig elnyeri vendégeim tetszését.

Hasonló receptek

"Arroz con Pollo" (csirke rizzsel) - Hagyományos latin-amerikai étel.

Az Arroz con Pollo egy spanyol recept, amelyet már sokszor elkészítettem, és a családom egyik kedvence. Bizonyára a csirke, a fűszerek és a zamatos rizs ízletes keveréke az, ami igazán különleges. minden egyes adag egy kalandos utazás Latin-Amerikába. Szóval, ha készen állsz arra, hogy belevessz az andalúz konyhába, akkor vágjunk bele!

Szívdöglesztő western serpenyő csirkével és szalonnával

A "nyugati serpenyő" gyakori kedvenc nálunk, különösen hétvégén, amikor kicsit több időnk van a főzésre. A szaftos hús, a ropogós zöldségek és a csípős fűszerek keverékét csodálatosan kiegészíti a BBQ-szósz íze. Ez a kombináció minden alkalommal teljesen meggyőzött minket, és mindig alig várom, hogy elkészíthessem ezt a serpenyőt.

Pellkartoffeln mit Chili con Carne

Ein leckeres Gericht, das mit einer köstlichen Kombination aus gebackenen Kartoffeln und scharfem Chili con Carne serviert wird. Es ist eine komplette Mahlzeit, die besonders an kalten Tagen Wärme und Komfort bietet.

Lentejas (spanyol lencseleves)

Ez a lentejas recept egyenesen Spanyolországból származik, és a spanyol nagymamám készítette szeretettel. Fiatalabb koromban sok boldog órát töltöttem a konyhájában, hallgatva az illatos illatokat és a szeretettel elkészített ételeket. Ez egy hagyományos, kiadós és laktató étel, amely különösen jól illik a hideg téli napokhoz.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Éjféli leves

Ez a tartalmas leves tökéletes késő esti órákra. Gazdag ízvilágú, és gyorsan, egyszerűen elkészíthető. Tökéletes egy otthoni összejövetelre vagy szilveszteri bulira.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.

Egzotikus csirke curry zöldségekkel és basmati rizzsel

Ez a recept a csirke curry zöldségekkel egy abszolút kötelező az egzotikus konyha minden szerelmese számára. Kiválóan lekerekített, finom fűszerességgel és a fanyar fűszerek friss ízével színt és ízt visz az asztalra - igazi csemege az ízlelőbimbóknak! Szenvedélyes szakácsként időközben számos curry-ételt kipróbáltam már, de ez a csirkés curry különösen mindig elnyeri vendégeim tetszését.

Reels

Új