HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bakonyi tepsiben sült csirkecomb

Könnyű recept ugyan, de inkább a ráérősöknek ajánlott.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
2
  • 4 ks csirke alsócomb Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ek napraforgóolaj Hozzáadott
  • szárnyas fűszerkeverék Hozzáadott
  • 1 ek finomliszt Hozzáadott
  • 2 dl csirke alaplé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

120 perc.
1. Lépés

A csirkecombokat jól lemossuk, és leitatjuk róla a vizet. Jól bedörzsöljük a fűszerrel. A tepsibe olajat öntünk, beletesszük a négybe vágott hagymát és a fokhagymacikkeket.

2. Lépés

A combokat a tepsibe helyezzük, és jól megkenjük az olajjal. A tepsibe még öntünk egy kevés vizet, majd alufóliával letakarjuk.

3. Lépés

Jó szorosan zárjuk le az alufóliával, és jól puhítsuk meg a combokat. 180-200 fokra előmelegített sütőbe tesszük. Kb. 30-40 perc után eltávolítjuk a fóliát, majd visszatesszük, és kb. 10 percig hagyjuk, hogy jól piruljanak meg. Lehetőleg fordítsuk át mindkét oldalára.

4. Lépés

Miután kivesszük a combokat, a tepsit visszatesszük a gázra, és 1 ek lisztet megpirítunk a megmaradt zsiradékon.

5. Lépés

Felöntjük 2 dl húslevessel vagy vízzel, és egy igen finom mártás lesz belőle. Ezzel öntjük le a köretet és a csirkehúst is.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új