HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bakonyi zöldséges sertéstokány

Sertéstokány gazdagon, bakonyi módra. Füstölt szalonnával még istenibb eredményt kapunk.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 50 dkg sertéscomb Hozzáadott
  • 15 dkg zöldborsó Hozzáadott
  • 20 dkg vegyes zöldség Hozzáadott
  • 5 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 4 ek finomliszt Hozzáadott
  • 1 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk fokhagymapor Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 2 tk Hozzáadott
  • 5 dl víz Hozzáadott
  • kevés olaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A húst és a szalonnát felcsíkozzuk. A liszthez hozzáadjuk a sót, borsot, paprikát és a fokhagyma port, majd alaposan elkeverjük. Hozzáadjuk a húst és alaposan összeforgatjuk a fűszerezett liszttel, hogy mindenhol befedje.

2. Lépés

Egy nagyobb serpenyőben kevés olajat felhevítünk, majd rátesszük a szalonnát és a zsírját kisütjük. Aztán rátesszük a húst és mindegyik oldalára kérget pirítunk.

3. Lépés

Amikor már színe van a húsnak, akkor kb 4,5-5 dl vízzel felöntjük és fedő alatt pároljuk. Időnként keverjük meg.

4. Lépés

Amikor félig megfőtt a hús, akkor adjuk hozzá a vegyes zöldségeket és ha szükséges, kevés vizet és fedő alatt pároljuk majdnem készre.

5. Lépés

Kb az utolsó 10 percben adjuk hozzá a borsót és készre főzzük az ételt. Közben kevergetjük és ha szükséges, akkor kevés vizet is önthetünk még hozzá.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

140 receptek

Olcsó ételek

495 receptek

Cukkini

148 receptek

Sütés

2112 receptek

Vacsora

1663 receptek

Karfiol

66 receptek

Gyors ételek

2098 receptek

Sütemények

827 receptek

Köretek

953 receptek