HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Birkagulyás csipekével

Markáns ízvilággal rendelkező igazi magyar finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 kg csontos birkahús Hozzáadott
  • 2 db sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • néhány szem köménymag Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 db paradicsom Hozzáadott
  • 1 db Paprika Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • 2 l alaplé víz Hozzáadott
  • Hozzáadott

Csipetke

  • 1 db tojás Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Sfüstült szalonát felkockázzuk és elkezdjük pirítani. (a bőrkéjét is beletesszük) Kicsontozzuk a húst. A húsos csontokat hozzáadjúk a szalonnához, és együtt pirítjuk. Adjunk hozzá egy kevés szemes köményt.

2. Lépés

Ezután beletesszük a felaprított hagymát is és együtt dinszteljük a többi alapanyagga amik már a fazékban vannak. Tegyük hozzá a pirospaprikát és egyből a húst is. Fedő alatt hagyjuk rotyogni.

3. Lépés

A csipetkéhez felütjük a tojásunkat egy tálkába, egy villávar elkeverjük. HOzzáadunk egy csipet sót és a lisztet is. Egy deszkán jól összegyúrjuk majd kicsipkedjuk apró darabokra és hagyjuk száradni.

4. Lépés

A paradicsomot és a paprikát vágjuk fel kis darabokra és tegyük a fazékba. A felaprított fokhagyma gerezdeket is dobjuk bele. Mehet bele a bebérlevél. Feldaraboljuk a megpucolt répát és krumplit és ezeket is beletesszük a pöribe.

5. Lépés

Hozzáöntjük az alaplét és hagyjuk főni. Amikor megpuhult minden, a végén jöhet bele a csipetke. Még egyszer rottyantsuk össze és tálalhatjuk is.

Hasonló receptek

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.
VedresB
VedresB
Húsgombócos savanyú káposzta
Videorecept

Húsgombócos savanyú káposzta

A savanyú káposzta kiváló vitamin és tápanyagforrás, főleg a téli hónapokban.

Mexikói leves hússal és tacóval

Finom, laktató és ízgazdag, a mexikói húsleves tacóval egy olyan étel, amelyet már sokszor készítettem családomnak és barátaimnak. Határozottan az egyik kedvenc ételünkké vált a hidegebb napokon.

Klasszikus zöldbableves

A klasszikus zöldbableves egy könnyű és mégis tartalmas leves, ami a magyar konyha egyik legnépszerűbb receptje. Az elkészítése egyszerű, a bab és a zöldségek íze pedig tökéletesen harmonizál egymással.

Magyaros karalábé leves

A Magyaros Karalábé Leves egy tradicionális magyar recept, amely nagyon ízletes és tápláló. A levest karalábéból, zöldségekből és fűszerekből készítik, és jellegzetes ízt kölcsönöz neki a füstölt szalonna és a paprika.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Babgulyás bográcsban

A babgulyás egy eredetileg pásztorételeként ismert, húsos, fűszeres étel, amelyet bográcsban főznek. A bográcsban főzés adja az ízét és az előnyöket a hús és a zöldségek egymással való keveredésének.
VedresB
VedresB
Hagyományos nyúlpaprikás
Videorecept

Hagyományos nyúlpaprikás

Hasonló receptek

Különleges csipetkés Egri húsleves

Az Egri húsleves egy hagyományos, kitűnő ízű magyar fogás, amelynek alapvető hozzávalója a marha- vagy birkahús. Gazdagítja a zöldségek, zöldfűszerek íze, és különlegessé teszi a levesben főtt csipetkét.
VedresB
VedresB
Húsgombócos savanyú káposzta
Videorecept

Húsgombócos savanyú káposzta

A savanyú káposzta kiváló vitamin és tápanyagforrás, főleg a téli hónapokban.

Mexikói leves hússal és tacóval

Finom, laktató és ízgazdag, a mexikói húsleves tacóval egy olyan étel, amelyet már sokszor készítettem családomnak és barátaimnak. Határozottan az egyik kedvenc ételünkké vált a hidegebb napokon.

Klasszikus zöldbableves

A klasszikus zöldbableves egy könnyű és mégis tartalmas leves, ami a magyar konyha egyik legnépszerűbb receptje. Az elkészítése egyszerű, a bab és a zöldségek íze pedig tökéletesen harmonizál egymással.

Magyaros karalábé leves

A Magyaros Karalábé Leves egy tradicionális magyar recept, amely nagyon ízletes és tápláló. A levest karalábéból, zöldségekből és fűszerekből készítik, és jellegzetes ízt kölcsönöz neki a füstölt szalonna és a paprika.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Babgulyás bográcsban

A babgulyás egy eredetileg pásztorételeként ismert, húsos, fűszeres étel, amelyet bográcsban főznek. A bográcsban főzés adja az ízét és az előnyöket a hús és a zöldségek egymással való keveredésének.
VedresB
VedresB
Hagyományos nyúlpaprikás
Videorecept

Hagyományos nyúlpaprikás

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

641 receptek

Húsételek

744 receptek

Olcsó ételek

348 receptek

Desszert

1254 receptek

Mascarpone

75 receptek

Ebéd

1536 receptek

Köretek

655 receptek

Tészta

242 receptek

Reggeli

195 receptek