HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Birkagulyás csipekével

Markáns ízvilággal rendelkező igazi magyar finomság.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5

Hozzávalók

  • 10 dkg füstölt szalonna Hozzáadott
  • 1 kg csontos birkahús Hozzáadott
  • 2 ks sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • néhány szem köménymag Hozzáadott
  • 1 ek fűszerpaprika Hozzáadott
  • 1 ks paradicsom Hozzáadott
  • 1 ks Paprika Hozzáadott
  • babérlevél Hozzáadott
  • 2 l alaplé víz Hozzáadott
  • Hozzáadott

Csipetke

  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 20 dkg liszt Hozzáadott
  • Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Sfüstült szalonát felkockázzuk és elkezdjük pirítani. (a bőrkéjét is beletesszük) Kicsontozzuk a húst. A húsos csontokat hozzáadjúk a szalonnához, és együtt pirítjuk. Adjunk hozzá egy kevés szemes köményt.

2. Lépés

Ezután beletesszük a felaprított hagymát is és együtt dinszteljük a többi alapanyagga amik már a fazékban vannak. Tegyük hozzá a pirospaprikát és egyből a húst is. Fedő alatt hagyjuk rotyogni.

3. Lépés

A csipetkéhez felütjük a tojásunkat egy tálkába, egy villávar elkeverjük. HOzzáadunk egy csipet sót és a lisztet is. Egy deszkán jól összegyúrjuk majd kicsipkedjuk apró darabokra és hagyjuk száradni.

4. Lépés

A paradicsomot és a paprikát vágjuk fel kis darabokra és tegyük a fazékba. A felaprított fokhagyma gerezdeket is dobjuk bele. Mehet bele a bebérlevél. Feldaraboljuk a megpucolt répát és krumplit és ezeket is beletesszük a pöribe.

5. Lépés

Hozzáöntjük az alaplét és hagyjuk főni. Amikor megpuhult minden, a végén jöhet bele a csipetke. Még egyszer rottyantsuk össze és tálalhatjuk is.

Reels

Új

Top kategóriák