HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Bográcsos babgulyás

Szép időhőz bográsos ételek társulnak.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 kg sertéscomb felkockázva Hozzáadott
  • 4 ek olaj Hozzáadott
  • 3 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 db paradicsom Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 1 db füstölt csülök Hozzáadott
  • 3 tk pirospaprika Hozzáadott
  • 2 csipet bors Hozzáadott
  • 2 csipet őrölt kömény Hozzáadott
  • 3 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db TV paprika Hozzáadott
  • 1 Fej zeller szárral Hozzáadott
  • levelekkel együtt Hozzáadott
  • 500 g szemes bab Hozzáadott
  • 2 db répa Hozzáadott
  • 2 szál petrezselyemgyökér Hozzáadott
  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A csülkös babgulyás elkészítéséhez az előző este beáztatott szemes babot főzés előtt leszűrjük. A csülköt 15 percre vízbe áztatjuk, majd szintén leszűrjük. Forróra hevítjük a bográcsot.

2. Lépés

Az olajon körbepirítjuk a kockára vágott sertéscombot, majd kiszedjük egy tálba. A visszamaradt zsiradékon üvegesre pároljuk a felaprított hagymát, majd hozzáöntünk kb. 1 dl vizet, és pár percig rotyogtatjuk. Ezután rádobjuk a felkockázott paradicsomot. Ha kicsit összeesett, ráöntünk 1 dl vizet és 15-20 percig főzzük. Sózzuk, és ha szükséges, újra pótoljuk az elfőtt vizet. Beleöntjük a füstölt csülökről lefejtett húst, lepirítjuk, felöntjük 2-3 dl vízzel, és 15-20 percig hagyjuk rotyogni.

3. Lépés

Ezután belerakjuk a lepirított húst is, és átforgatjuk őket. Megszórjuk a fűszerekkel, sózzuk, borsozzuk, és belerakjuk a felszeletelt fokhagymát is. Kicsit kevergetjük, majd újra felöntjük 2 dl vízzel. Belerakjuk a beáztatott babot, újra jön egy kis víz, a csülök bőre, a csont, a tv-paprika és a zeller. Addig főzzük amíg a húsok és a zöldségek meg nem pirulnak. Pár perccel a vége előtt belerakjuk a felkockázott répát. Ha megpuhultak a zöldségek, kivesszük az egész zellert, a bőrkét, a csontokat és az egész paprikákat. A legvégén friss petrezselymet aprítunk, és ezt is belerakjuk a levesbe.

Hasonló receptek

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.

Sűrű és tartalmas Babgulyás sertéshúsból

Szerintem a hús és a bab együttes íze igazán kiemeli a babgulyás zamatát, és a friss zöldségek, a hagyma és a fokhagyma erősíti azt. A végeredmény pedig mindig egy sűrű, tartalmas, krémes babgulyás, amit a családom imád.

Chilis bab egyszerűen

Chilis bab, mexikói bab, chili sin carne! Ennek az egytálételnek az elkészítésével egy csepp mexikót varázsolhatunk asztalunkra. Készülhet csípős verzióban is, ez esetben erősen ajánlott tejföl kíséretében fogyasztani.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Hagyományos Babgulyás magyarosan

A babgulyás magyaros a hagyományos magyar konyha fontos része, amely a pörkölt és a húsleves kombinációjaként van tálalva. Vegyes zöldségek, bab, fokhagyma és sertéshús párosul kellemes paprika és paradicsom alapú mártással, amely tüzelő hangulatot ad a hideg, ködös napokban.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Babgulyás konzerv babból

Ez a klasszikus magyar étel, mely gazdag ízekben és tartalmas összetevőkben. Különösen népszerű a hideg hónapokban, mivel jól melegít belülről. Babgulyás konzerv bab segítségével könnyen elkészíthető, az így megtakarított idővel pedig más dolgokra összpontosíthatunk.

Hasonló receptek

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.

Sűrű és tartalmas Babgulyás sertéshúsból

Szerintem a hús és a bab együttes íze igazán kiemeli a babgulyás zamatát, és a friss zöldségek, a hagyma és a fokhagyma erősíti azt. A végeredmény pedig mindig egy sűrű, tartalmas, krémes babgulyás, amit a családom imád.

Chilis bab egyszerűen

Chilis bab, mexikói bab, chili sin carne! Ennek az egytálételnek az elkészítésével egy csepp mexikót varázsolhatunk asztalunkra. Készülhet csípős verzióban is, ez esetben erősen ajánlott tejföl kíséretében fogyasztani.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Hagyományos Babgulyás magyarosan

A babgulyás magyaros a hagyományos magyar konyha fontos része, amely a pörkölt és a húsleves kombinációjaként van tálalva. Vegyes zöldségek, bab, fokhagyma és sertéshús párosul kellemes paprika és paradicsom alapú mártással, amely tüzelő hangulatot ad a hideg, ködös napokban.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Klasszikus babgulyás

Készülhet bográcsban, vagy otthon a konyhában, a babgulyás bárhol összehozza a családot, vagy a baráti társaságot.

Babgulyás konzerv babból

Ez a klasszikus magyar étel, mely gazdag ízekben és tartalmas összetevőkben. Különösen népszerű a hideg hónapokban, mivel jól melegít belülről. Babgulyás konzerv bab segítségével könnyen elkészíthető, az így megtakarított idővel pedig más dolgokra összpontosíthatunk.

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

600 receptek

Olcsó ételek

325 receptek

Húsételek

735 receptek

Desszert

1204 receptek

Mascarpone

72 receptek

Ebéd

1521 receptek

Tészta

242 receptek

Gyors ételek

1173 receptek

Reggeli

187 receptek