HIRDETŐ

Forrás: HLPhoto for Adobe Stock

Borgonai pecsenye párolva

Egy ízletes borgonai pecsenye bőséges borral. Ez a hagyományos recept tökéletes egy hangulatos vacsorához vagy különleges alkalmakra. A pecsenye omlós és szaftos lesz, míg a bor mély, erős ízt kölcsönöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Sült

  • 112 kg Marhahús pörkölt Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Fekete bors Hozzáadott
  • 2 Evőkanál olaj Hozzáadott
  • 2 apróra vágott Hagymák Hozzáadott
  • 2 apróra vágott gerezd fokhagyma Hozzáadott

Borgonyai boros mártás

  • 750 ml Borgonyai bor Hozzáadott
  • 2 Evőkanál paradicsompüré Hozzáadott
  • 2 Csokor Friss tímian Hozzáadott
  • 2 Levelek Babérlevelek Hozzáadott
  • 1 Teáskanál cukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A bordeauxi pörkölt receptjéhez először melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Dörzsöljük be a marhasültet sóval és borssal.

2. Lépés

Melegítse fel az olajat egy nagy serpenyőben, és pirítsa meg a húst minden oldalán. Amint a hús minden oldalán megpirult, vegye ki a serpenyőből és tegye félre.

3. Lépés

Ugyanabban a sütőben pirítsa meg a kockázott hagymát és az aprított fokhagymát, amíg átlátszó nem lesz.

4. Lépés

Öntse a bort a tűzálló tálba és hozza fel forrásig. Adja hozzá a paradicsompürét, a kakukkfűt, a babérlevelet és a cukrot.

5. Lépés

Tegyük vissza a húst a sütőbe, és öntsük le a boros mártással. Tegyük rá a fedőt, és a előmelegített sütőben hagyjuk 2-3 órán át párolódni.

6. Lépés

Vegyük ki a burgundi sültet a sütőből és hagyjuk egy kicsit pihenni. Ezután szeleteljük fel és burgundi bor mártással szolgáljuk fel.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Pellkartoffeln mit Chili con Carne

Ein leckeres Gericht, das mit einer köstlichen Kombination aus gebackenen Kartoffeln und scharfem Chili con Carne serviert wird. Es ist eine komplette Mahlzeit, die besonders an kalten Tagen Wärme und Komfort bietet.

Ázsiai "Biriyani" curry csirkével és basmati rizzsel

A biryani egy kiadós ázsiai rizsétel. Az aromás basmati rizst fűszeres paradicsomos-currys mártásban párolják, és csirkével tálalják, mint egy kiadós pörköltet. Az ázsiai csirke-curry-rizs ételhez egy kis idő kell, de különleges ízélményt nyújt!

Hagyományos német borjúcomb

Ez az egyszerű borjúcomb recept nagy sikert aratott a családom körében. A ropogós bőr és a zsenge, szaftos hús kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ha van rá időm, nagyon szeretem lassan, alacsony hőmérsékleten sütni, hogy a lehető legtöbb ízt hozzam ki belőle. De ne aggódjon, a borjúcomb rövidebb idő alatt is elkészíthető, és akkor is nagyon finom.

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Szívdöglesztő western serpenyő csirkével és szalonnával

A "nyugati serpenyő" gyakori kedvenc nálunk, különösen hétvégén, amikor kicsit több időnk van a főzésre. A szaftos hús, a ropogós zöldségek és a csípős fűszerek keverékét csodálatosan kiegészíti a BBQ-szósz íze. Ez a kombináció minden alkalommal teljesen meggyőzött minket, és mindig alig várom, hogy elkészíthessem ezt a serpenyőt.

Hasonló receptek

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Fűszeres vadhús-pörkölt

Egy klasszikus vadhús-pörkölt, amelyet vörösborral, gyökérzöldségekkel és friss fűszernövényekkel készítenek. Ideális a hideg téli napokra és különleges alkalmakra.

Pellkartoffeln mit Chili con Carne

Ein leckeres Gericht, das mit einer köstlichen Kombination aus gebackenen Kartoffeln und scharfem Chili con Carne serviert wird. Es ist eine komplette Mahlzeit, die besonders an kalten Tagen Wärme und Komfort bietet.

Ázsiai "Biriyani" curry csirkével és basmati rizzsel

A biryani egy kiadós ázsiai rizsétel. Az aromás basmati rizst fűszeres paradicsomos-currys mártásban párolják, és csirkével tálalják, mint egy kiadós pörköltet. Az ázsiai csirke-curry-rizs ételhez egy kis idő kell, de különleges ízélményt nyújt!

Hagyományos német borjúcomb

Ez az egyszerű borjúcomb recept nagy sikert aratott a családom körében. A ropogós bőr és a zsenge, szaftos hús kombinációja egyszerűen ellenállhatatlan. Ha van rá időm, nagyon szeretem lassan, alacsony hőmérsékleten sütni, hogy a lehető legtöbb ízt hozzam ki belőle. De ne aggódjon, a borjúcomb rövidebb idő alatt is elkészíthető, és akkor is nagyon finom.

Mole Poblano mexikói csirke csokoládémártással

A Mole Poblano egy finom mexikói specialitás, amelyet rendszeresen készítek a családomnak. A csirkecombokat csokoládéval fűszerezett fűszeres mártásban pároljuk, ami annyira különlegessé teszi ezt az ételt. Próbálja ki ezt az érdekes mexikói csirke receptet, és imádni fogja!

Szívdöglesztő western serpenyő csirkével és szalonnával

A "nyugati serpenyő" gyakori kedvenc nálunk, különösen hétvégén, amikor kicsit több időnk van a főzésre. A szaftos hús, a ropogós zöldségek és a csípős fűszerek keverékét csodálatosan kiegészíti a BBQ-szósz íze. Ez a kombináció minden alkalommal teljesen meggyőzött minket, és mindig alig várom, hogy elkészíthessem ezt a serpenyőt.

Reels

Új