:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/xyhcpRuAV66hU5UTLe7h/dd11603842e26c9491965dc8dc7069.jpeg)
Forrás: Pixabay
Császármorzsa recept
Porozinkó, smarni, grízsmarni, Kaiserschmarrn...bármelyik nevén használjuk, a császármorzsa tekintetében mindannyian megegyezehetünk, hogy egy igazán étvágygerjesztő osztrák desszert. Főleg ízletes lekvárral kiegészítve.
Hozzávalók
- 4 ks tojás
- 120 g liszt
- 250 ml tej
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 50 g mazsola
- 2 evőkanál rum
- 1 csipetnyi só
- 2 evőkanál kristálycukor
- 2 evőkanál vaj sütéshez
Eljárás
Egy kis tálkában öntsünk rumot a mazsolára.
A tojásokat felütjük és a sárgáját elválasztjuk a fehérjétől. A tojásfehérjét, a sót és a kristálycukrot felverjük.
A tojás sárgáját összekeverjük a tejjel, hozzáadjuk a lisztet, a vaníliás cukrot, a rumos mazsolát, majd az egészet összekeverjük.
Ezután óvatosan beleforgatjuk a tojásfehérje habot.
Egy vajjal kikent kisebb tepsibe öntjük a tésztát, és 180°C-on kb 12 percig sütjük. Ezután apró darabokra vágjuk.
A császármorzsát porcukorral megszórva tálaljuk lekvárral kiegészítve.
4 db tojás 12 dkg liszt ,nagyon híg lehet ez a tészta,és 3 főre kevés ?