HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Csikós tokány bográcsban

Nem véletlenül hozok ennyi bográcsos receptet, hiszen ezeknek van a legjobb hangulata.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A raguhoz

  • 200 g kenyérszalonna Hozzáadott
  • 800 Fej hagyma kb g Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 ks paradicsom kb g Hozzáadott
  • 2 ks paprika kb g Hozzáadott
  • 1 kg sertéslapocka Hozzáadott
  • 2 ek darált édes paprika Hozzáadott
  • 2 ek paprikakrém Hozzáadott
  • 1 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 ek Majoránna Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 300 g tejföl Hozzáadott

A vajas galuskához

  • 360 g liszt Hozzáadott
  • 210 g vaj Hozzáadott
  • 5 ks tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott

A tálaláshoz

  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd kisütjük a zsírját. Kivesszük a bográcsból, és beletesszük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd 3-4 percig pirítjuk a szalonnazsíron. Hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát is, és további 2-3 perc pirítás után felöntjük kb. 200 ml vízzel.

2. Lépés

Amíg fő az alap, csíkokra vágjuk a húst. Ha a bográcsban lévő víz elpárolgott, hozzáadjuk a húst az alaphoz, és 2-3 percig pirítjuk. Visszatesszük a szalonna bőrét is a bográcsba, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha felforrt, belekanalazzuk a bográcsba a darált paprikát és a paprikakrémet is, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot, a köményt, és megsózzuk. Addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul, ez kb. 2-3 órát sz igénybe. Közben pótoljuk a vizet.

3. Lépés

Míg fő a ragu, a galuskához egy tálba tesszük a lisztet, a vajat és a tojásokat, megsózzuk, majd jól összekeverjük. Bő, enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük a kiszaggatott nokedliket, majd átmossuk.

4. Lépés

Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a majorannát, majd behabarjuk az ételt. A habaráshoz egy kis tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt, majd jól összekeverjük. 1-2 evőkanálnyi szaftot merünk a habaráshoz, és ezzel is elkeverjük, majd lassan a raguhoz csorgatjuk. Egyet forralunk rajta, és már tálalhatunk is.

5. Lépés

Tálaláshoz friss, apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek