HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Csikós tokány bográcsban

Nem véletlenül hozok ennyi bográcsos receptet, hiszen ezeknek van a legjobb hangulata.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8

A raguhoz

  • 200 g kenyérszalonna Hozzáadott
  • 800 Fej hagyma kb g Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 2 db paradicsom kb g Hozzáadott
  • 2 db paprika kb g Hozzáadott
  • 1 kg sertéslapocka Hozzáadott
  • 2 ek darált édes paprika Hozzáadott
  • 2 ek paprikakrém Hozzáadott
  • 1 ek pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt bors Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • Hozzáadott
  • 2 ek Majoránna Hozzáadott
  • 2 ek liszt Hozzáadott
  • 300 g tejföl Hozzáadott

A vajas galuskához

  • 360 g liszt Hozzáadott
  • 210 g vaj Hozzáadott
  • 5 db tojás Hozzáadott
  • Hozzáadott

A tálaláshoz

  • 1 csokor friss petrezselyem Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

A szalonnát kis kockákra vágjuk, majd kisütjük a zsírját. Kivesszük a bográcsból, és beletesszük a finomra vágott hagymát és fokhagymát, majd 3-4 percig pirítjuk a szalonnazsíron. Hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott paradicsomot és paprikát is, és további 2-3 perc pirítás után felöntjük kb. 200 ml vízzel.

2. Lépés

Amíg fő az alap, csíkokra vágjuk a húst. Ha a bográcsban lévő víz elpárolgott, hozzáadjuk a húst az alaphoz, és 2-3 percig pirítjuk. Visszatesszük a szalonna bőrét is a bográcsba, majd felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi. Ha felforrt, belekanalazzuk a bográcsba a darált paprikát és a paprikakrémet is, majd hozzáadjuk a pirospaprikát, a borsot, a köményt, és megsózzuk. Addig főzzük, míg a hús teljesen meg nem puhul, ez kb. 2-3 órát sz igénybe. Közben pótoljuk a vizet.

3. Lépés

Míg fő a ragu, a galuskához egy tálba tesszük a lisztet, a vajat és a tojásokat, megsózzuk, majd jól összekeverjük. Bő, enyhén sós, lobogó vízben 2-3 perc alatt készre főzzük a kiszaggatott nokedliket, majd átmossuk.

4. Lépés

Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a majorannát, majd behabarjuk az ételt. A habaráshoz egy kis tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a tejfölt, majd jól összekeverjük. 1-2 evőkanálnyi szaftot merünk a habaráshoz, és ezzel is elkeverjük, majd lassan a raguhoz csorgatjuk. Egyet forralunk rajta, és már tálalhatunk is.

5. Lépés

Tálaláshoz friss, apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.

Hasonló receptek

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.
S.Hanna
S.Hanna
Szuper szaftos pincepörkölt
Videorecept

Szuper szaftos pincepörkölt

Egy igazán férfias étel, amit a bevállalós nők is imádnak.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Borsos tokány tejfölös

Ez egy hagyományos magyar étel, amelyet a szívósabb húsok felhasználásával készítenek. Jellegzetes ízét a borsozás, a hagyma és a tejföl adja. Számos variációját ismerjük, azonban most a tejfölös változatot mutatjuk be.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
VedresB
VedresB
Temesvári sertéstokány
Videorecept

Temesvári sertéstokány

Nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel rizzsel vagy galuskával.

Sertéstokány Budapest módra

10/10 recept, azoknak akik odáig vannak a borsós húsos ételekért.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Hasonló receptek

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.
S.Hanna
S.Hanna
Szuper szaftos pincepörkölt
Videorecept

Szuper szaftos pincepörkölt

Egy igazán férfias étel, amit a bevállalós nők is imádnak.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Borsos tokány tejfölös

Ez egy hagyományos magyar étel, amelyet a szívósabb húsok felhasználásával készítenek. Jellegzetes ízét a borsozás, a hagyma és a tejföl adja. Számos variációját ismerjük, azonban most a tejfölös változatot mutatjuk be.

Húsos rakott zöldbab

A tejfölös rakott zöldbab egy könnyen elkészíthető, ízletes és laktató energiabomba, ami még másnap is garantáltan ízleni fog.
VedresB
VedresB
Temesvári sertéstokány
Videorecept

Temesvári sertéstokány

Nagyon szaftos, tartalmas, tejfölös húsétel rizzsel vagy galuskával.

Sertéstokány Budapest módra

10/10 recept, azoknak akik odáig vannak a borsós húsos ételekért.

Darált húsleves "Chili Con Carne"

Egy kiadós és fűszeres leves, amely hideg időben tökéletes egy hangulatos étkezéshez. Ez a leves a családomban klasszikusnak számít. A receptből rengeteg készül - így készüljön fel a finom maradékokra vagy a fagyasztóban való étkezésre, zöldségekkel és fűszerekkel van megfűszerezve, így a mexikói konyha minden ízét élvezheti.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

85 receptek

Ebéd

2076 receptek

Sütemények

762 receptek

Olcsó ételek

415 receptek

Húsételek

1010 receptek

Gyors ételek

1556 receptek

Desszert

1514 receptek

Vacsora

1267 receptek

Reggeli

255 receptek