HIRDETŐ

Forrás: ALLEKO via iStockPhotos

Csirkeragu tejszínes mártással és gombával

Mint valaki, aki sok időt tölt a konyhában, már többször elkészítettem ezt a csirkepörkölt receptet, és mindig nagy sikert aratott. Tele van ízekkel, könnyen elkészíthető, és a kényelmi ételek "jóleső faktorával" rendelkezik. A csirkemellet zöldségekkel és gombával pároljuk meg, majd húslevessel és tejszínnel fejezzük be, amihez köretként rizs vagy friss kenyér illik.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 600 g Apróra vágott csirkemell Hozzáadott
  • 2 kockára vágva dögevő Hozzáadott
  • 2 vágja hagyma Hozzáadott
  • 200 g Gomba, szeletelve Hozzáadott
  • 2 evőkanál napraforgóolaj Hozzáadott
  • 2 evőkanál liszt Hozzáadott
  • 400 ml csirkeleves Hozzáadott
  • 200 ml tejszínhab Hozzáadott
  • só és bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Teáskanál Kakukkfű Hozzáadott
  • friss petrezselyem a díszítéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A csirkeragu recepthez először melegítse fel a napraforgóolajat egy nagy serpenyőben. Süssük benne a csirkét, amíg minden oldalról aranybarnára pirul. Ez olyan mély ízt kölcsönöz az ételnek, amit nem szabad kihagyni.

2. Lépés

Adja hozzá a kockára vágott sárgarépát és hagymát, és néhány percig pirítsa puhára.

3. Lépés

Adjuk hozzá a gombát, és süssük együtt körülbelül 5 percig. Úgy tapasztalom, hogy a gomba sütése csodálatos ízt ad a ragunak, ami mélyebbé teszi a ragut.

4. Lépés

Szórjuk a lisztet a zöldségekre és a húsra, és keverjük jól össze. A liszt később szép vastagságot ad a ragunak.

5. Lépés

Öntse hozzá a csirkealaplevet, és keverje össze az egészet. Hagyja a ragut kb. 20-30 percig főni, hogy az ízek összeérjenek.

6. Lépés

Adjuk hozzá a tejszínhabot, és fűszerezzük sóval, borssal és kakukkfűvel. Ezen a ponton javaslom, hogy kóstolja meg a ragut, és ízlés szerint állítsa be a fűszerezést.

7. Lépés

Párolja a ragut további 10-15 percig, amíg eléri a kívánt sűrűséget.

8. Lépés

Díszítse a csirkeragut tálat frissen vágott petrezselyemmel, és tálalja.

Hasonló receptek

Egzotikus csirke curry zöldségekkel és basmati rizzsel

Ez a recept a csirke curry zöldségekkel egy abszolút kötelező az egzotikus konyha minden szerelmese számára. Kiválóan lekerekített, finom fűszerességgel és a fanyar fűszerek friss ízével színt és ízt visz az asztalra - igazi csemege az ízlelőbimbóknak! Szenvedélyes szakácsként időközben számos curry-ételt kipróbáltam már, de ez a csirkés curry különösen mindig elnyeri vendégeim tetszését.

Schnitzel tejszínes és paradicsomszósszal

Szeretem a klasszikus ételek modernizálását, és ez a szelet recept tökéletes példa erre. A hagyományos Wiener Schnitzel helyett egy édes-fűszeres mártást adtam hozzá, amely teljesen új dimenziót ad ennek az ételnek. Már többször elkészítettem, és minden alkalommal hihetetlen lelkesedés volt az eredmény.

Krémes pulykapörkölt gombával

A krémes pulykapörkölt gombával egy olyan étel, amelyet mindig szívesen készítek, különösen akkor, ha meghívom a barátaimat egy hangulatos vacsorára. A zsenge pulykamell tökéletesen illik a krémes mártáshoz és a gombához, és hihetetlen ízélményt nyújt. A krémes pulykaszeletekhez jól illik a friss kenyér, a rizs vagy a tészta.

Olasz csirke piccata (szelet)

A csirke piccata az egyik kedvenc ételem, amelyet mindig szívesen készítek a családomnak és a barátaimnak. Ez egy olasz finomság citromos-kapribogyós mártással, amely igazán minden ízlést kielégít. A szaftos csirke, a ropogós panírozás és a szósz intenzív ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. A legjobban spagettivel és reszelt sajttal vagy friss salátával illik hozzá.

Farmer szelet nagymama módra

Ezt a receptet szeretett nagymamámtól kaptam, aki mint kiváló szakácsnő, mindig varázslatos ételeket készített a kis konyhájában. A BauernSchnitzel erős ízei és ropogós panírozása teszi ezt az ételt abszolút kedvencemmé. És a legjobb benne, hogy olyan egyszerűen elkészíthető, hogy az Ön konyhájában is teljes sikert arat.

Finom csirkefrikaszé rizzsel

Az egyik kedvenc ételem, amit gyakran készítek a barátaimnak és a családomnak, a csirkefrikaszé rizzsel. Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és minden alkalommal, amikor elkészítem, igazi csemege. A csirke hihetetlenül puha, a rizs pedig magába szívja a szósz csodálatos ízét. Egyszerű, de nagyon finom étel, amit a családja imádni fog.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Hasonló receptek

Egzotikus csirke curry zöldségekkel és basmati rizzsel

Ez a recept a csirke curry zöldségekkel egy abszolút kötelező az egzotikus konyha minden szerelmese számára. Kiválóan lekerekített, finom fűszerességgel és a fanyar fűszerek friss ízével színt és ízt visz az asztalra - igazi csemege az ízlelőbimbóknak! Szenvedélyes szakácsként időközben számos curry-ételt kipróbáltam már, de ez a csirkés curry különösen mindig elnyeri vendégeim tetszését.

Schnitzel tejszínes és paradicsomszósszal

Szeretem a klasszikus ételek modernizálását, és ez a szelet recept tökéletes példa erre. A hagyományos Wiener Schnitzel helyett egy édes-fűszeres mártást adtam hozzá, amely teljesen új dimenziót ad ennek az ételnek. Már többször elkészítettem, és minden alkalommal hihetetlen lelkesedés volt az eredmény.

Krémes pulykapörkölt gombával

A krémes pulykapörkölt gombával egy olyan étel, amelyet mindig szívesen készítek, különösen akkor, ha meghívom a barátaimat egy hangulatos vacsorára. A zsenge pulykamell tökéletesen illik a krémes mártáshoz és a gombához, és hihetetlen ízélményt nyújt. A krémes pulykaszeletekhez jól illik a friss kenyér, a rizs vagy a tészta.

Olasz csirke piccata (szelet)

A csirke piccata az egyik kedvenc ételem, amelyet mindig szívesen készítek a családomnak és a barátaimnak. Ez egy olasz finomság citromos-kapribogyós mártással, amely igazán minden ízlést kielégít. A szaftos csirke, a ropogós panírozás és a szósz intenzív ízének kombinációja egyszerűen verhetetlen. A legjobban spagettivel és reszelt sajttal vagy friss salátával illik hozzá.

Farmer szelet nagymama módra

Ezt a receptet szeretett nagymamámtól kaptam, aki mint kiváló szakácsnő, mindig varázslatos ételeket készített a kis konyhájában. A BauernSchnitzel erős ízei és ropogós panírozása teszi ezt az ételt abszolút kedvencemmé. És a legjobb benne, hogy olyan egyszerűen elkészíthető, hogy az Ön konyhájában is teljes sikert arat.

Finom csirkefrikaszé rizzsel

Az egyik kedvenc ételem, amit gyakran készítek a barátaimnak és a családomnak, a csirkefrikaszé rizzsel. Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és minden alkalommal, amikor elkészítem, igazi csemege. A csirke hihetetlenül puha, a rizs pedig magába szívja a szósz csodálatos ízét. Egyszerű, de nagyon finom étel, amit a családja imádni fog.

Scaloppine al Limone (borjúhús szelet citrommal)

Ez a scaloppine al limone recept az egyik kedvenc olasz házias ételem. A citrommártás csodálatosan savanykás, és igazán kiemeli a borjúhús ízét. Remek hangulatú étel, amely nemcsak nyáron ízlik a könnyedségének köszönhetően, hanem a hidegebb időben is jó hangulatba hoz.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

85 receptek

Ebéd

2076 receptek

Sütemények

762 receptek

Olcsó ételek

415 receptek

Húsételek

1010 receptek

Gyors ételek

1556 receptek

Desszert

1514 receptek

Vacsora

1267 receptek

Reggeli

255 receptek