HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Csodálatos quiche lorraine

Isteni szezonális egytálétel ebédre, vacsorára. Pénztárcabarát és még gyors is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 15 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ek tej Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 csipet kristálycukor Hozzáadott

Töltelék

  • 25 dkg húsos szalonna Hozzáadott
  • 1 Szál póréhagyma Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 212 dl zsíros tejszín Hozzáadott
  • 10 dkg reszelt sajt Hozzáadott
  • étolaj Hozzáadott
  • só bors szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A liszt közepébe beleütjük a tojást, vajat, sót és a cukrot, majd összedolgozzuk. Amikor a vaj összeállt a liszttel, öntsük hozzá a tejet és összedolgozzuk. A tésztát gyúródeszkán erős mozdulatokkal gyúrjuk még át, azután formázzunk belőle egy kissé lapított gömböt, és helyezzük 15-20 percre a hűtőbe pihenni.

2. Lépés

A pihentetett tésztát 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki, helyezzük bele a sütőformába, villával szurkáljuk meg a felületét, majd tegyük visszaújabb 15 percre a hűtőbe. Ezt követően helyezzünk bele sütőpapírt és a pitesúlyokat.

3. Lépés

200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a nehezéket és a sütőpapírt, és további 6-8 percig sütjük, hogy színt kapjon. A felvágott szalonnát lepirítjuk egy kevés olajon, majd hozzáadjuk a felaprított póréhagymát. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, és hozzáöntjük a tejszínt meg a sajt egy részét.

4. Lépés

A kisült tésztaalapba beletöltjük a szalonnás hagymát, és felöntjük a tejszínes-sajtos tojással. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal.

5. Lépés

200 fokra előmelegített sütőben, 20 percen át sütjük, amíg a massza megdermed és a felszíne szép pirult nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

131 receptek

Sütemények

826 receptek

Olcsó ételek

483 receptek

Gyors ételek

2018 receptek

Húsételek

1188 receptek

Desszert

1882 receptek

Ebéd

2483 receptek

Főtt

1875 receptek