HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Csodálatos quiche lorraine

Isteni szezonális egytálétel ebédre, vacsorára. Pénztárcabarát és még gyors is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4

Tészta

  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 1 ks tojás Hozzáadott
  • 15 dkg vaj Hozzáadott
  • 1 ek tej Hozzáadott
  • 1 tk Hozzáadott
  • 1 csipet kristálycukor Hozzáadott

Töltelék

  • 25 dkg húsos szalonna Hozzáadott
  • 1 Szál póréhagyma Hozzáadott
  • 3 ks tojás Hozzáadott
  • 212 dl zsíros tejszín Hozzáadott
  • 10 dkg reszelt sajt Hozzáadott
  • étolaj Hozzáadott
  • só bors szerecsendió Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

75 perc.
1. Lépés

A liszt közepébe beleütjük a tojást, vajat, sót és a cukrot, majd összedolgozzuk. Amikor a vaj összeállt a liszttel, öntsük hozzá a tejet és összedolgozzuk. A tésztát gyúródeszkán erős mozdulatokkal gyúrjuk még át, azután formázzunk belőle egy kissé lapított gömböt, és helyezzük 15-20 percre a hűtőbe pihenni.

2. Lépés

A pihentetett tésztát 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki, helyezzük bele a sütőformába, villával szurkáljuk meg a felületét, majd tegyük visszaújabb 15 percre a hűtőbe. Ezt követően helyezzünk bele sütőpapírt és a pitesúlyokat.

3. Lépés

200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütjük, majd kivesszük a nehezéket és a sütőpapírt, és további 6-8 percig sütjük, hogy színt kapjon. A felvágott szalonnát lepirítjuk egy kevés olajon, majd hozzáadjuk a felaprított póréhagymát. A tojásokat felverjük, fűszerezzük, és hozzáöntjük a tejszínt meg a sajt egy részét.

4. Lépés

A kisült tésztaalapba beletöltjük a szalonnás hagymát, és felöntjük a tejszínes-sajtos tojással. A tetejét megszórjuk a maradék sajttal.

5. Lépés

200 fokra előmelegített sütőben, 20 percen át sütjük, amíg a massza megdermed és a felszíne szép pirult nem lesz.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új