HIRDETŐ

Forrás: Magone from Getty Images

Cukkinis almás lekvár

Ha tele van a kerted cukkinivel és nem tudod, mit kezdeni velük, próbáld ki ezt az eredeti lekvár receptet. A cukkini és az alma kombinációja egy szokatlan, de nagyon finom lekvárt eredményez, amely nem csak reggelire, hanem hús mellé is kiválóan alkalmas.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
5
  • 1 db Nagy cukkini Hozzáadott
  • 2 db Almák Hozzáadott
  • 500 g cukor Hozzáadott
  • 1 db citrom Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

Mossuk meg az almákat, hámozzuk le és reszeljük le durva reszelőn.

2. Lépés

A nagy fazékba tegye bele a reszelt cukkinit, almát, cukrot és a citrom levét.

3. Lépés

Hozza fel forráspontig, és közepes hőmérsékleten hagyja főni körülbelül 45 percig, amíg el nem éri a kívánt lekvár konszisztenciáját.

4. Lépés

Tegye a kész dzsemet sterilizált üvegekbe, zárja le szorosan és hagyja kihűlni.

Hasonló receptek

Ebina
Ebina
Birsalmasajt
Videorecept

Birsalmasajt

A birsalma vitaminban, rostban és ásványokban is gazdag, így fogyasztása erősen ajánlott egész évben. Sajt formában pedig sokkal ízletesebb és vonzóbb nassolnivaló.

Készítsen saját alma- és körte lekvárt

A családomban mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk a házi lekvárnak. Egy nagyon különleges recept, amit minden évben ősszel készítek, az alma-körtelekvár. Egyszerű recept, de az édes és savanyú gyümölcsök minőségéből él. Legszívesebben a saját kertünkből származó almát és körtét használom.

Recept a sült alma lekvárhoz

Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és különösen a hűvösebb hónapokban találom megfelelőnek, amikor az almát és a téli fűszereket gyakran használják. A sült alma és a meleg fűszerek kombinációja olyan lekvárt eredményez, amely az otthon kényelmét idézi. A konyha tele van aromás ízekkel, a végtermék pedig egy friss kenyérdarabon egyszerűen ellenállhatatlan.

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Halmájkrém

Kiváló halmájkrém, ami jól illik a kenyérhez.

Avokádó és tojás krém

Egyszerű és finom avokádó és tojás krém, amit elkészíthet reggelire vagy könnyű ebédre.

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

Almalekvár

Almás lekvár fahéjjal

Hasonló receptek

Ebina
Ebina
Birsalmasajt
Videorecept

Birsalmasajt

A birsalma vitaminban, rostban és ásványokban is gazdag, így fogyasztása erősen ajánlott egész évben. Sajt formában pedig sokkal ízletesebb és vonzóbb nassolnivaló.

Készítsen saját alma- és körte lekvárt

A családomban mindig is nagy jelentőséget tulajdonítottunk a házi lekvárnak. Egy nagyon különleges recept, amit minden évben ősszel készítek, az alma-körtelekvár. Egyszerű recept, de az édes és savanyú gyümölcsök minőségéből él. Legszívesebben a saját kertünkből származó almát és körtét használom.

Recept a sült alma lekvárhoz

Ezt a receptet az évek során tökéletesítettem, és különösen a hűvösebb hónapokban találom megfelelőnek, amikor az almát és a téli fűszereket gyakran használják. A sült alma és a meleg fűszerek kombinációja olyan lekvárt eredményez, amely az otthon kényelmét idézi. A konyha tele van aromás ízekkel, a végtermék pedig egy friss kenyérdarabon egyszerűen ellenállhatatlan.

Házi birsalmalekvár

Minden évben a birsalmaszezonban különösen várom, hogy elkészíthessem a házi birsalmalekvárt. Ez egy régóta bevált családi recept, amely generációkon át öröklődik, és újra és újra szeretjük. Az ízei intenzívek és az aranyló őszi napokat idézik.

Halmájkrém

Kiváló halmájkrém, ami jól illik a kenyérhez.

Avokádó és tojás krém

Egyszerű és finom avokádó és tojás krém, amit elkészíthet reggelire vagy könnyű ebédre.

Indiai paneer sajt házi készítésű

Évek óta magam készítem a panírsajtot. Ez egy egyszerű recept, amely nem igényel különleges összetevőket vagy felszerelést. Idővel megtanultam, hogy a siker kulcsa a hőfok és a pihentetési idő. Ezt a sajtot szívesen használom különböző indiai ételekhez, mint például a paneer tikka masala és a palak paneer, de önmagában is élvezhető, vagy szendvicsekbe is felhasználható.

Almalekvár

Almás lekvár fahéjjal

Reels

Új