HIRDETŐ

Diós kevert sütemény

A diós kevert sütemény egy hagyományos magyar édesség, amely tökéletes desszert lehet bármelyik ünnepi étkezés után. A gazdag diós íz harmóniában van a finom sütemény tésztával. Könnyű elkészíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12

Tészta

  • 250 g liszt Hozzáadott
  • 140 g cukor Hozzáadott
  • 250 g vaj Hozzáadott
  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 Csomag sütőpor Hozzáadott
  • 2 evőkanál kakaópor Hozzáadott

Töltelék

  • 200 g darált dió Hozzáadott
  • 100 g cukor Hozzáadott
  • 1 Csomag vaníliacukor Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A sütő előmelegítése 180°C-ra.

2. Lépés

A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban.

3. Lépés

A töltelék hozzávalóit is összekeverjük egy másik tálban.

4. Lépés

Egy sütőformát kivajazunk, belesimítjuk a tészta felét, ráhalmozzuk a diós tölteléköt, majd rásimítjuk a maradék tésztát.

5. Lépés

A formát betesszük a sütőbe, és 40-45 percig sütjük.

6. Lépés

Miután kivettük a süteményt a sütőből, hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek