HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/Rc-ORxPhmgE8FiL7TBEV/35d16c859607aeced9f316d1d03726.png)
Diós kevert sütemény
A diós kevert sütemény egy hagyományos magyar édesség, amely tökéletes desszert lehet bármelyik ünnepi étkezés után. A gazdag diós íz harmóniában van a finom sütemény tésztával. Könnyű elkészíteni, és garantáltan elnyeri mindenki tetszését.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
12
Tészta
- 250 g liszt
- 140 g cukor
- 250 g vaj
- 4 ks tojás
- 1 Csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
Töltelék
- 200 g darált dió
- 100 g cukor
- 1 Csomag vaníliacukor
HIRDETŐ
Eljárás
60 perc.
1. Lépés
A sütő előmelegítése 180°C-ra.
2. Lépés
A tészta hozzávalóit összekeverjük egy tálban.
3. Lépés
A töltelék hozzávalóit is összekeverjük egy másik tálban.
4. Lépés
Egy sütőformát kivajazunk, belesimítjuk a tészta felét, ráhalmozzuk a diós tölteléköt, majd rásimítjuk a maradék tésztát.
5. Lépés
A formát betesszük a sütőbe, és 40-45 percig sütjük.
6. Lépés
Miután kivettük a süteményt a sütőből, hagyjuk hűlni, majd szeleteljük fel.