HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: juergen_s

Disznótoros hurka recept

Nagyon szeretem a hagyományos magyar ételeket, és a disznótoros hurka az egyik kedvencem. Nem mondom, hogy egyszerű a készítése, de az íze minden bizonnyal kárpótol mindenért. Néhány praktikus tippem és trükköm is van a tökéletes hurka elkészítéséhez

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
10
  • 2 kg disznóbél Hozzáadott
  • 212 kg disznófej Hozzáadott
  • 1 kg húsos csont Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • só, fehérbors fokhagyma majoranna ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Csomag hagymás-májas töltőanyag Hozzáadott
  • 2 dl hideg víz Hozzáadott
  • 1 ks töltőtű Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

180 perc.
1. Lépés

A disznófejet és a húsos csontot előkészíteni nem egyszerű feladat, de minden kétséget kizáróan az egyik leglényegesebb része a folyamatnak. A húsokat gondosan megmosom, majd nagyobb darabokra vágom. Fontos, hogy a húst és a csontot is eléggé megtisztítsuk a vér és egyéb maradványoktól.

2. Lépés

A disznóbél előkészítése szintén kulcsfontosságú. Alaposan át kell mosni, hogy eltávolítsuk a benne lévő vért és egyéb szennyeződéseket. Ezt követően sóoldatban áztatom, hogy megpuhuljon.

3. Lépés

Egy nagy fazékban felteszek főni a disznófejet és a húsos csontot, annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadom a felszeletelt vöröshagymát és a fűszereket. A víznek lassan kell forrnia, hogy elkerüljük a fehérjék túl gyors kicsapódását, amitől zavarossá válik a húsleves.

4. Lépés

A húsnak legalább 2 órát kell főnie a fazékban. Ez idő alatt többször meg kell rázni, hogy a húsról leváljon a felesleges zsír. A hús akkor jó, ha már könnyen lejön a csontokról.

5. Lépés

Mikor a hús elkészült, levéve a tűzről és hagyjuk az elkészült húslevest kihűlni.

6. Lépés

A húst kivesszük, lecsepegtetjük. Hozzáadjuk a hagymás-májas töltőanyagot és jól összedolgozzuk. Az így kapott masszát töltőtűvel a előkészített disznóbélbe töltjük.

7. Lépés

A megtöltött húshurkákat egy fazékban főzzük lassú tűzön, fedő alatt kb. 2,5 - 3 órán keresztül.

8. Lépés

A húshurkát szerintem a legegyszerűbb úgy tálalni, ha hagyni egy kis időt hűlni mielőtt a tányérra tesszük. Akár vághatjuk is fel kisebb darabokra, de én szeretem az egész darabot tálalni.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

141 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Karfiol

66 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Borsó

142 receptek

Késői reggeli

311 receptek

Ebéd

2588 receptek