HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Egészséges házi dió és magvak Müzli rudak

Ezek az egészséges müzliszeletek tele vannak tápláló összetevőkkel, például zabbal, dióval, magvakkal és aszalt gyümölcsökkel. Tökéletes gyors reggeli vagy útközbeni étkezés, ezek a szeletek biztosan energiával töltik fel Önt egész nap. Emellett teljesen vegánok és természetesen édesítettek, így egészségesebb választást jelentenek a nassolnivaló utáni sóvárgásodhoz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
12
  • 2 csészék Zab Hozzáadott
  • 1 csésze Vegyes diófélék (mandula, dió, pekándió stb.) Hozzáadott
  • 12 csésze Vegyes magvak (napraforgómag, tökmag, lenmag stb.) Hozzáadott
  • 12 csésze Szárított gyümölcsök (mazsola, sárgabarack, datolya stb.) Hozzáadott
  • 14 csésze Méz vagy juharszirup Hozzáadott
  • 12 csésze Mandula- vagy mogyoróvaj Hozzáadott
  • 1 teáskanál vanília kivonat Hozzáadott
  • 12 teáskanál Tengeri só Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

55 perc.
1. Lépés

Melegítse elő a sütőt 180°C-ra (160°C, légkeverés), 4-es fokozatra. Béleljünk ki egy négyzet alakú (kb. 20,5 cm-es) tepsit sütőpapírral.

2. Lépés

Egy nagy tálban keverjük össze a zabot, a dióféléket, a magvakat és az aszalt gyümölcsöket.

3. Lépés

Egy kis lábasban melegítse a mézet (vagy juharszirupot), a mandulavajat (vagy mogyoróvajat), a vaníliakivonatot és a tengeri sót közepes lángon, amíg az összes összetevő jól össze nem keveredik.

4. Lépés

Öntse a nedves keveréket a száraz keverékre, és keverje össze, amíg az összes hozzávaló egyenletesen bevonódik.

5. Lépés

Tegye a keveréket a kibélelt tepsibe, és egy spatulával egyenletesen nyomja le.

6. Lépés

Süssük a sütőben 25-30 percig, vagy amíg a teteje aranyszínű nem lesz.

7. Lépés

Hagyja a rudakat teljesen kihűlni a tálcán, mielőtt 12 darabra vágja őket.

8. Lépés

A müzliszeletek légmentesen záródó edényben, szobahőmérsékleten akár egy hétig is eltarthatók.

Hasonló receptek

Házi készítésű egészséges Choc Chip Müzli Bar

Ezek a házi készítésű Choc Chip Muesli Bars tökéletes egyensúlyt teremtettek az egészséges müzli és a csokoládéchipek édessége között.

Klasszikus Gyümölcstorta Házilag

A klasszikus gyümölcstorta egy hagyományos desszert, amely gyakran készül ünnepek vagy különleges alkalmak alkalmával. A torta alapja egy finom, könnyű piskóta, amelyet rumos sziruppal leöntünk.

Fantasztikusan finom mandulás macaronok

A mandulás macaronok a családomban karácsonykor elengedhetetlenek. Édesek, ropogósak és tele vannak mandulaízzel. Ezzel a hagyományos recepttel, amelyet újra és újra kipróbáltam és finomítottam, a mandulás macaronok minden ünnepi alkalom biztos sikert aratnak.

Tojásfehérje keksz dióval

Mindig szívesen készítem ezt a tojásfehérje keksz receptet, ha sütés után marad tojásfehérje. Szuper egyszerű, a kekszek pedig finomak és magas fehérjetartalmúak. Tökéletes nassolnivaló két étkezés között vagy útközben.

Sült almás torta desszert

Ez a sült almás torta egyszerre gyümölcsös és sós őszi és téli desszert, amit mindig szívesen készítek. Nemcsak a fahéj és a sült alma ízével tölti meg a házat, hanem igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújt bármelyik dohányzóasztalon. A marcipán hozzáadásával a klasszikus sült almának egy teljesen új csavart adunk, ami nagyon népszerű.

Házi marcipán

A marcipán a világ minden táján kedvelt édesség, különösen Németországban, ahol a nagymamám házi marcipánt készített nekünk. Ezt az egyszerű receptet én is évek óta használom a családom és a barátaim marcipánjának elkészítéséhez. Nekem is segített újra átélni gyermekkorom édes ízét.

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Nagymama mandulás kekszei

A mandulás keksz a mi családunkban karácsonykor elengedhetetlen. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, ropogós az állaguk és tele vannak mandulaízzel. Ezt a receptet a nagymamámtól örököltem, aki minden karácsonykor sütötte nekünk ezeket a kekszeket. Minden egyes falat kedves gyermekkori emlékeket idéz fel bennem.

Hasonló receptek

Házi készítésű egészséges Choc Chip Müzli Bar

Ezek a házi készítésű Choc Chip Muesli Bars tökéletes egyensúlyt teremtettek az egészséges müzli és a csokoládéchipek édessége között.

Klasszikus Gyümölcstorta Házilag

A klasszikus gyümölcstorta egy hagyományos desszert, amely gyakran készül ünnepek vagy különleges alkalmak alkalmával. A torta alapja egy finom, könnyű piskóta, amelyet rumos sziruppal leöntünk.

Fantasztikusan finom mandulás macaronok

A mandulás macaronok a családomban karácsonykor elengedhetetlenek. Édesek, ropogósak és tele vannak mandulaízzel. Ezzel a hagyományos recepttel, amelyet újra és újra kipróbáltam és finomítottam, a mandulás macaronok minden ünnepi alkalom biztos sikert aratnak.

Tojásfehérje keksz dióval

Mindig szívesen készítem ezt a tojásfehérje keksz receptet, ha sütés után marad tojásfehérje. Szuper egyszerű, a kekszek pedig finomak és magas fehérjetartalmúak. Tökéletes nassolnivaló két étkezés között vagy útközben.

Sült almás torta desszert

Ez a sült almás torta egyszerre gyümölcsös és sós őszi és téli desszert, amit mindig szívesen készítek. Nemcsak a fahéj és a sült alma ízével tölti meg a házat, hanem igazi szemet gyönyörködtető látványt nyújt bármelyik dohányzóasztalon. A marcipán hozzáadásával a klasszikus sült almának egy teljesen új csavart adunk, ami nagyon népszerű.

Házi marcipán

A marcipán a világ minden táján kedvelt édesség, különösen Németországban, ahol a nagymamám házi marcipánt készített nekünk. Ezt az egyszerű receptet én is évek óta használom a családom és a barátaim marcipánjának elkészítéséhez. Nekem is segített újra átélni gyermekkorom édes ízét.

Újévi perec

Az újévi perec hagyományos sütemény, melyet főként Németországban és a német nyelvű országokban sütnek és ajándékoznak újévkor. A perec szerencsét és áldást szimbolizál az új évre. A perec édes, puha, könnyed, és isteni ízű vajjal vagy lekvárral.

Nagymama mandulás kekszei

A mandulás keksz a mi családunkban karácsonykor elengedhetetlen. Hihetetlenül könnyű elkészíteni, ropogós az állaguk és tele vannak mandulaízzel. Ezt a receptet a nagymamámtól örököltem, aki minden karácsonykor sütötte nekünk ezeket a kekszeket. Minden egyes falat kedves gyermekkori emlékeket idéz fel bennem.

Reels

Új