HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Epres-pudingos piskóta

Igazán finom és puha epres-pudingos piskóta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Puding

  • 1 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 312 dl tej Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott

Piskóta

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 cs Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 tk vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
  • 12 cs szódabikarbóna Hozzáadott
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 40 dkg Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A pudingot a csomagoláson látható módon megfőzzük. Majd élretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.

2. Lépés

Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárat és félbevágjuk.

3. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet.

4. Lépés

Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.

5. Lépés

Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük.

6. Lépés

Az epreket vágott felükkel lefelé elosztjuk a pudingos tésztán. Kicsit bele is nyomhatjuk őket. És 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új