HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Epres-pudingos piskóta

Igazán finom és puha epres-pudingos piskóta.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Puding

  • 1 cs vaníliás pudingpor Hozzáadott
  • 312 dl tej Hozzáadott
  • 4 ek cukor Hozzáadott

Piskóta

  • 4 ks tojás Hozzáadott
  • 1 cs Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott
  • 2 tk vaníliakivonat Hozzáadott
  • 1 dl olaj Hozzáadott
  • 1 dl víz Hozzáadott
  • 12 cs szódabikarbóna Hozzáadott
  • 25 dkg liszt Hozzáadott
  • 40 dkg Eper Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

50 perc.
1. Lépés

A pudingot a csomagoláson látható módon megfőzzük. Majd élretesszük, hagyjuk kihűlni, néha átkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.

2. Lépés

Az epreket megmossuk, eltávolítjuk a szárat és félbevágjuk.

3. Lépés

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. A sárgáját kihabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a vaníliakivonatot, majd az olajat és a vizet.

4. Lépés

Ezután két adagban hozzákeverjük a sütőporral elkevert lisztet, majd egy fakanállal szép egyenletesen beleforgatjuk a tojáshabot is.

5. Lépés

Kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe önjük a tésztát. A kihűlt pudingot egy teáskanállal foltokban a tésztára helyezzük.

6. Lépés

Az epreket vágott felükkel lefelé elosztjuk a pudingos tésztán. Kicsit bele is nyomhatjuk őket. És 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük a süteményt.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1231 receptek

Sütemények

833 receptek

Olcsó ételek

503 receptek

Mascarpone

141 receptek

Sült

585 receptek

Ebéd

2588 receptek

Saláták

275 receptek

Szószok

285 receptek

Desszert

1950 receptek