HIRDETŐ

Forrás: facebook

Erdei ízeket idéző Rókagomba pörkölt

A \Rókagomba pörkölt\ erdei ízeket idéző, laktató és egyszerű étel, melyet bármikor elkészíthetünk, ha van a hűtőnkben rókagomba. Nagyszerű alternatíva lehet a gombapörkölthöz.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 1 kg rókagomba Hozzáadott
  • 2 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 5 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 kis csokor petrezselyem Hozzáadott
  • só, bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 2 dl száraz fehérbor Hozzáadott
  • 4 evőkanál étolaj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A rókagombákat alaposan mossuk át, majd vágjuk kisebb darabokra.

2. Lépés

A hagymákat aprítjuk fel, a fokhagymát pedig préseljük össze.

3. Lépés

Egy nagy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd dinszteljük meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a fokhagymát is, és pirítsuk tovább.

4. Lépés

Amikor a hagyma üvegesre sült, adjuk hozzá a pirospaprikát, majd keverjük össze.

5. Lépés

Ezután tegyük hozzá a rókagombát, majd fűszerezzük sóval, borssal.

6. Lépés

Folyamatosan kevergetve pörköltjük a gombát, közben öntsük hozzá a bort.

7. Lépés

Fedjük le, és kis lángon pároljuk kb. 30-40 percet.

8. Lépés

Ha kész, szórjuk meg az aprított petrezselyemmel.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új