HIRDETŐ

Erdélyi köménymagleves

Gyors és finom köménymagleves, ínyenceknek tojással lehet ízesíteni.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 150 ml olaj Hozzáadott
  • 2 Fej hagyma Hozzáadott
  • 400 g vegyes gyökérzöldség Hozzáadott
  • 2 Kanál Hozzáadott
  • bors Hozzáadott
  • 2 kiskanál pirospaprika Hozzáadott
  • 60 g köménymag Hozzáadott
  • 2 Kanál liszt Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

30 perc.
1. Lépés

Olajon elkezdjük forralni a hagymát és a vegyes gyökérzöldséget. Sózzuk, borsozzuk, pirospaprikázzuk.

2. Lépés

Ezeket puhára pároljuk, majd felöntjük vízzel.

3. Lépés

A megfőtt zöldségeket turmixgépben pépesítjük.

4. Lépés

Egy másik tálba 2 kanál olajat, 60 g köménymaggal illatosra pirítunk. Ezt felöntjük 1,5 liter vízzel és 15-20 percig főzzük.

5. Lépés

A köménymagos levet hozzászűrjük a zöldségekhez.

6. Lépés

Egy harmadik edényben 50 ml olajat, 2 kanál liszttel és 1 kiskanál pirospaprikával melegítjük. Majd 2 dl hideg vizet adunk hozzá, amit csomómentesre keverünk.

7. Lépés

Ezt a rántást pedig hozzáöntjük a leveshez. Ízlés szerint ízesítjük.

Hozzászólások (1)

Zsuzsanna_Komlodi 2023. 05. 18.

Köszönöm.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1154 receptek

Mascarpone

126 receptek

Olcsó ételek

470 receptek

Sütemények

820 receptek

Gyors ételek

1930 receptek

Szószok

268 receptek

Desszert

1816 receptek

Tészta

337 receptek

Túró

228 receptek