HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Gyümölcsös-joghurtos piskótatorta

Igazi nyári finomság, ami ezúttal barackkal készül, de bármilyen gyümölccsel tökéletes.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6

Alap

  • 20 dkg darált keksz Hozzáadott
  • 12 dkg olvasztott vaj Hozzáadott

Krém

  • 30 dkg görög joghurt Hozzáadott
  • 212 dl habtejszín Hozzáadott
  • 1 cs vaníliás cukor Hozzáadott
  • 20 dkg mascarpone Hozzáadott
  • 15 g Zselatin Hozzáadott
  • 10 dkg cukor Hozzáadott

Tetejére

  • 2 Üveg barackbefőtt Hozzáadott
  • 2 cs színtelen tortazselé Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

45 perc.
1. Lépés

A kekszet összekeverjük az olvasztott, de visszahűtőtt vajjal és jól belenyomkodjuk a forma aljába és hűtőbe tesszük. Közben a krémhez a zselatint felöntjük kevés vízzel és hagyjuk, hogy megduzzadjon.

2. Lépés

A befőtteket lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Természetesen készülhet másmilyen gyümölccsel is. Akár friss gyümölcsöt is használhatunk, akkor a tetejére a zselét készítsük 5 dl vízből, 2 ek cukorból és 10 g zselatinból.

3. Lépés

A joghurtot, krémsajtot, cukrokat és a tejszínt egy edénybe mérjük, majd jól kihabosítjuk az egészet. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a joghurtos krémbe keverjük. A barack felét felkockázzuk és azt is a krémbe keverjük.

4. Lépés

A kész krémet a kekszes alapra halmozzuk és dermedésig hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tetejére a tortazselét. 5 dl befőttlében feloldjuk a tortazselét és hagyjuk langyosra hűlni.

5. Lépés

Ha a krém megdermedt, akkor a tetejét tegyük ki negyedelt barackkal. A tortazselét egyenletesen öntsük rá a barackra.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új