Forrás: Youtube
Gyümölcsös-joghurtos piskótatorta
Igazi nyári finomság, ami ezúttal barackkal készül, de bármilyen gyümölccsel tökéletes.
Hozzávalók
Alap
- 20 dkg darált keksz
- 12 dkg olvasztott vaj
Krém
- 30 dkg görög joghurt
- 21⁄2 dl habtejszín
- 1 cs vaníliás cukor
- 20 dkg mascarpone
- 15 g Zselatin
- 10 dkg cukor
Tetejére
- 2 Üveg barackbefőtt
- 2 cs színtelen tortazselé
Eljárás
A kekszet összekeverjük az olvasztott, de visszahűtőtt vajjal és jól belenyomkodjuk a forma aljába és hűtőbe tesszük. Közben a krémhez a zselatint felöntjük kevés vízzel és hagyjuk, hogy megduzzadjon.
A befőtteket lecsepegtetjük és a levét felfogjuk. Természetesen készülhet másmilyen gyümölccsel is. Akár friss gyümölcsöt is használhatunk, akkor a tetejére a zselét készítsük 5 dl vízből, 2 ek cukorból és 10 g zselatinból.
A joghurtot, krémsajtot, cukrokat és a tejszínt egy edénybe mérjük, majd jól kihabosítjuk az egészet. A zselatint mikróban felolvasztjuk, majd a joghurtos krémbe keverjük. A barack felét felkockázzuk és azt is a krémbe keverjük.
A kész krémet a kekszes alapra halmozzuk és dermedésig hűtőbe tesszük. Közben elkészítjük a tetejére a tortazselét. 5 dl befőttlében feloldjuk a tortazselét és hagyjuk langyosra hűlni.
Ha a krém megdermedt, akkor a tetejét tegyük ki negyedelt barackkal. A tortazselét egyenletesen öntsük rá a barackra.