HIRDETŐ

Forrás: Pixabay

Hagyományos klasszikus végső tojás és szalonnás pite

Semmi sem olyan megnyugtató, mint egy házi készítésű, hagyományos tojásos és szalonnás pite. Én személy szerint már többször elkészítettem ezt a receptet, és minden alkalommal tökéletesen sikerült. A ropogós szalonnával és a krémes tojással az aranyszínű, pelyhes kéregbe ágyazva ez a végső kényelmi étel. Ez az a recept, amelyhez mindig fordulok laktató, kiadós reggelikhez, főétkezésekhez és bármilyen családi összejövetelhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 1 lb szalonna Hozzáadott
  • 6 Nagy tojások Hozzáadott
  • 12 csésze Tejszín Hozzáadott
  • 1 csésze reszelt Cheddar sajt Hozzáadott
  • 1 Batch Házi vagy bolti pitetészta Hozzáadott
  • só és fekete bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 Tojás a tojásmosáshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

Először is melegítse elő a sütőt 175 °C-ra. Higgye el, a sütő előmelegítése elengedhetetlen az egyenletes sütéshez és a tökéletes aranyszínűség biztosításához.

2. Lépés

A szalonnát egy serpenyőben kissé ropogósra sütjük. Vigyázzunk, hogy ne süssük túl, mert a szalonna a sütőben tovább sül.

3. Lépés

Tekerje ki a pitekérget, és helyezze egy 9 hüvelykes piteformába. Ügyeljen arra, hogy a széleket jól benyomja, és vágja le a szélén túlnyúló felesleget.

4. Lépés

Egy nagy tálban törjük fel a tojásokat. Keverje bele a tejszínt, a reszelt cheddar sajtot, a sót és a borsot, és keverje össze az egészet, amíg szépen összeáll. Ne spóroljon a habveréssel; minél többet habver, annál habosabb lesz a pite.

5. Lépés

A kissé kihűlt szalonna felét szórja a pitetorta aljára. Ez szép alapot biztosít a tojásos keveréknek, és biztosítja, hogy minden falatba bacon kerüljön.

6. Lépés

Öntse a tojásos keveréket a szalonnára, majd rétegezze rá a maradék szalonnát. Így a szalonna egyenletesen rétegezve lesz a pitében, ami elosztja az ízeket, és kellemesen ropogós lesz.

7. Lépés

Verje fel a maradék tojást, és a fényes befejezés érdekében kenje meg vele a torta tetejét. A tojásfesték gyönyörű aranybarna színt kölcsönöz a pitének, amely lenyűgözi majd a vendégeket.

8. Lépés

Süssük 50-60 percig, vagy amíg a pite megdermed, és a héja aranyszínű lesz. Hogy megakadályozza, hogy a pitehéj szélei megégjenek, alufóliával letakarhatja őket.

9. Lépés

Tálalás előtt hagyjuk a pitét 10-15 percig pihenni. Ez a lépés azért fontos, hogy a töltelék megdermedjen, és az ízek összeérjenek.

Hasonló receptek

Ropogós csirke és spárga tésztás pite

Ez a pikáns csirke és spárga pite egy olyan recept, amely közel áll a szívemhez. Az aranyszínű kéreg, a krémes mártás, a zsenge csirke és a tápláló spárga együttesen egy ízletes, megnyugtató ételt alkotnak.

Hagyományos klasszikus ausztrál marhahúsos pite

Az Aussie Meat Pie egy klasszikus ausztrál étel, amely jól ismert finom, gazdag és pikáns ízeiről. Ezt a meleg és vigasztaló pitét Ausztráliában gyakran fogyasztják útközben, és tökéletes egy kiadós ebédhez, vacsorához vagy egy focimeccsre való uzsonnához. Ebből a receptből 6 egyedi pitét készíthet, amelyek mindegyike darált marhahús, hagyma és ízletes mártás ízletes keverékével van töltve.

Leveles tésztából készült pizzapálcikák

Töltött leveles tésztás pizzarudak, amelyek tökéletesek egy ünnepségre vagy egy baráti összejövetelre.

Sonkás és sajtos palacsinták

Savanyú palacsinták

Focaccia recept

A focaccia egy olasz eredetű, hagyományosan sós ízű, lapos kenyérre emkeztető péksütemény.
Csesminaz
Csesminaz
Csodálatos puha kifli
Videorecept

Csodálatos puha kifli

Csodás tészta, puha és könnyű, mint a pehely! Ha nincs otthon kenyér, nem kell azonnal a boltba rohanni. Süssünk friss házi péksüteményt egyszerűen és gyorsan 🤩 Százszor jobb, mint a bolti!

Ízletes burek

A burek egy hagyományos balkáni étel, amely egy tészta tekercs, hússal vagy sajttal töltve.

Krémes csirke és rizoni tészta tálca sütés

Ez a krémes csirke és rizóni tálcás sütemény receptje kiadós, laktató és csodálatosan megnyugtató - tökéletes azokon a napokon, amikor egy kis ételszeretetre van szükséged.

Hasonló receptek

Ropogós csirke és spárga tésztás pite

Ez a pikáns csirke és spárga pite egy olyan recept, amely közel áll a szívemhez. Az aranyszínű kéreg, a krémes mártás, a zsenge csirke és a tápláló spárga együttesen egy ízletes, megnyugtató ételt alkotnak.

Hagyományos klasszikus ausztrál marhahúsos pite

Az Aussie Meat Pie egy klasszikus ausztrál étel, amely jól ismert finom, gazdag és pikáns ízeiről. Ezt a meleg és vigasztaló pitét Ausztráliában gyakran fogyasztják útközben, és tökéletes egy kiadós ebédhez, vacsorához vagy egy focimeccsre való uzsonnához. Ebből a receptből 6 egyedi pitét készíthet, amelyek mindegyike darált marhahús, hagyma és ízletes mártás ízletes keverékével van töltve.

Leveles tésztából készült pizzapálcikák

Töltött leveles tésztás pizzarudak, amelyek tökéletesek egy ünnepségre vagy egy baráti összejövetelre.

Sonkás és sajtos palacsinták

Savanyú palacsinták

Focaccia recept

A focaccia egy olasz eredetű, hagyományosan sós ízű, lapos kenyérre emkeztető péksütemény.
Csesminaz
Csesminaz
Csodálatos puha kifli
Videorecept

Csodálatos puha kifli

Csodás tészta, puha és könnyű, mint a pehely! Ha nincs otthon kenyér, nem kell azonnal a boltba rohanni. Süssünk friss házi péksüteményt egyszerűen és gyorsan 🤩 Százszor jobb, mint a bolti!

Ízletes burek

A burek egy hagyományos balkáni étel, amely egy tészta tekercs, hússal vagy sajttal töltve.

Krémes csirke és rizoni tészta tálca sütés

Ez a krémes csirke és rizóni tálcás sütemény receptje kiadós, laktató és csodálatosan megnyugtató - tökéletes azokon a napokon, amikor egy kis ételszeretetre van szükséged.

Reels

Új