HIRDETŐ

Forrás: FB: Mit főzzek ma

Hagyományos toroskáposzta

A toroskáposzta családi ünnepeink és baráti összejövetelek visszatérő fogása. Sokszor előfordul, hogy még az ünnepi asztalon is helyet kap, annyira szeretjük mi is és a vendégeink is.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 1 nagy fej savanyú káposzta Hozzáadott
  • 500 g sertéscsülök Hozzáadott
  • 500 g kolbász Hozzáadott
  • 3 nagyobb sárgarépa Hozzáadott
  • 1 Fej vöröshagyma Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 1 tk Majoránna Hozzáadott
  • 1 tk őrölt köménymag Hozzáadott
  • só, bors Hozzáadott
  • 3 ek olaj Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

150 perc.
1. Lépés

Elsőként a sertéscsülököt tegyük fel főni. Nekem az a tapasztalatom, hogy ehhez a legjobb egy nagy méretű fazekat használni, amiben a hús bőven elfér.

2. Lépés

Közben pucoljuk meg és reszeljük le a sárgarépát, és aprítsuk fel a vöröshagymát. Ha megsült a hús, adjuk hozzá a zöldségeket, és folyamatosan kavarjuk. Ahhoz, hogy a zöldségek megfelelően megpiruljanak, én 3-4 percig szoktam őket pirítani.

3. Lépés

A káposztát vágjuk vékony csíkokra. A tapasztalataim szerint ez praktikusabb, mint reszelni, mert így a káposzta nem lesz szottyos. Adjuk hozzá a káposztát a fazékhoz, és keverjük össze a húsos-zöldséges alappal.

4. Lépés

Amikor a káposzta már jól összekeveredett a többi hozzávalóval, adjuk hozzá a fűszereket, majd öntsük fel vízzel. Vigyázzunk, a víz mennyisége változhat a káposzta savanyúságától és saját ízlésünktől függően.

5. Lépés

Következő lépésként jöhet a kolbász. Vágjuk fel karikákra, majd adjuk hozzá a leveshez, és főzzük tovább legalább 1,5-2 órán keresztül, amíg a káposzta megpuhul.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Olcsó ételek

503 receptek

Brokkoli

71 receptek

Húsételek

1231 receptek

Reggeli

427 receptek

Szilva

94 receptek

Mascarpone

141 receptek

Karfiol

66 receptek

Ebéd

2588 receptek