HIRDETŐ
:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/hu/recipe/-xA84jVfZYDu48gNU6kB/245a5c44f2e11a6f4e4c228a7f6dad.png)
Házi ruszli
A Házi ruszli klasszikus magyar étel, amelyet burgonyából és hagymából készítenek. Ez az étel tökéletes lehet köretként húsok mellé, vagy akár önálló fogásként is.
HIRDETŐ
Hozzávalók
adagok száma
4
- 800 g burgonya
- 2 ks vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 dl napraforgó olaj
- 1 teáskanál só
- 1 csipet őrölt fekete bors
HIRDETŐ
Eljárás
45 perc.
1. Lépés
A burgonyát meghámozzuk és nagyobb darabokra vágjuk. A hagymákat felaprítjuk.
2. Lépés
Egy nagy serpenyőben felmelegítjük az olajat, majd hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, és addig sütjük, amíg aranybarnára nem pirul.
3. Lépés
Hozzáadjuk a burgonyát, megsózzuk, borsozzuk, és közepes lángon, időnként megkeverve sütjük, amíg a burgonya aranybarnára sült és ropogós nem lesz.