HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 ek zsír Hozzáadott
  • 50 g kenyérszalonna Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ek füstölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 500 g marhalábszár Hozzáadott
  • 1 ks közepes tv paprika Hozzáadott
  • 1 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 12 ks hegyes erős paprika Hozzáadott
  • 300 g fejtett bab éjszakára beáztatva Hozzáadott
  • 1 ek sűrített paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks nagy fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks kis zeller Hozzáadott
  • 4 ks közepes burgonya Hozzáadott
  • petrezselyem ízlés szerint tálaláshoz Hozzáadott
  • 4 ek tejföl tálaláshoz Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

190 perc.
1. Lépés

Felkockázzuk a szalonnát és 2 evőkanál zsíron megpirítjuk, majd jöhet rá a felaprított hagyma és a fokhagyma. Ezeket megdinszteljük, majd megszórjuk füstölt fűszerpaprikával, őrölt köménnyel,és hozzáadjuk a paradicsompürét. Enyhén lepirítjuk, ügyelve, hogy oda ne kapjon a paprika.

2. Lépés

Aztán tegyük bele a felkockázott paprikát és az erős paprikát is. Pár percig forraljuk az alapot, majd sózzuk-borsozzuk.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felkockázott marhahúst, és pirítsuk össze az alappal. Ezután mehet bele a kockázott paradicsom, a beáztatott bab, és felöntjük kb. fél liter vízzel. Belekeverünk 3 darab babérlevelet, lefedjük, és 60 percet közepes lángon főzzük. Néha keverjünk rata egyet.

4. Lépés

Amikor a bab már félig megpuhult, tegyük a levesbe a kis kocákra vágott répát, fehérrépát, zellert és burgonyát.

5. Lépés

Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és további 40-45 percet főzzük. Közben időnként megkeverjük, és szükség szerint önthetünk hozzá még vizet. Utólag ízesíthetjük még sóval, borssal, csípőssel.

6. Lépés

A levest melegen, tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek

Saláták

275 receptek