HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Híres magyar babgulyás - Kellően sűrű, pont ahogy szeretjük

Nincs is laktatóbb, mint a hagyományos babgulyás, ami az intenzív fűszerek, friss marhahús és a bab kombinációja.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
6
  • 2 ek zsír Hozzáadott
  • 50 g kenyérszalonna Hozzáadott
  • 1 Fej nagy vöröshagyma Hozzáadott
  • 1 ek füstölt pirospaprika Hozzáadott
  • 1 tk őrölt fűszerkömény Hozzáadott
  • 4 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • só ízlés szerint Hozzáadott
  • bors ízlés szerint Hozzáadott
  • 3 ks babérlevél Hozzáadott
  • 500 g marhalábszár Hozzáadott
  • 1 ks közepes tv paprika Hozzáadott
  • 1 ks nagy paradicsom Hozzáadott
  • 12 ks hegyes erős paprika Hozzáadott
  • 300 g fejtett bab éjszakára beáztatva Hozzáadott
  • 1 ek sűrített paradicsom Hozzáadott
  • 2 ks közepes sárgarépa Hozzáadott
  • 1 ks nagy fehérrépa Hozzáadott
  • 1 ks kis zeller Hozzáadott
  • 4 ks közepes burgonya Hozzáadott
  • petrezselyem ízlés szerint tálaláshoz Hozzáadott
  • 4 ek tejföl tálaláshoz Hozzáadott
  • 112 l víz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

190 perc.
1. Lépés

Felkockázzuk a szalonnát és 2 evőkanál zsíron megpirítjuk, majd jöhet rá a felaprított hagyma és a fokhagyma. Ezeket megdinszteljük, majd megszórjuk füstölt fűszerpaprikával, őrölt köménnyel,és hozzáadjuk a paradicsompürét. Enyhén lepirítjuk, ügyelve, hogy oda ne kapjon a paprika.

2. Lépés

Aztán tegyük bele a felkockázott paprikát és az erős paprikát is. Pár percig forraljuk az alapot, majd sózzuk-borsozzuk.

3. Lépés

Adjuk hozzá a felkockázott marhahúst, és pirítsuk össze az alappal. Ezután mehet bele a kockázott paradicsom, a beáztatott bab, és felöntjük kb. fél liter vízzel. Belekeverünk 3 darab babérlevelet, lefedjük, és 60 percet közepes lángon főzzük. Néha keverjünk rata egyet.

4. Lépés

Amikor a bab már félig megpuhult, tegyük a levesbe a kis kocákra vágott répát, fehérrépát, zellert és burgonyát.

5. Lépés

Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi, és további 40-45 percet főzzük. Közben időnként megkeverjük, és szükség szerint önthetünk hozzá még vizet. Utólag ízesíthetjük még sóval, borssal, csípőssel.

6. Lépés

A levest melegen, tejföllel és friss kenyérrel tálaljuk.

Hasonló receptek

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.
S.Hanna
S.Hanna
Babgulyás gazdagon
Videorecept

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Végső vegán lencse bolognai tészta

Gazdag, kiadós és hihetetlenül ízletes, ez az olasz ihletésű klasszikus kényelmi étel vegán változatot kapott, és ugyanolyan jóllakottságot nyújt, bűntudat nélkül.
Ebina
Ebina
Tökéletes csülkös bableves
Videorecept

Tökéletes csülkös bableves

Az egyik legjobb bablevesa világon! A füstölt csülök legalábbis azzá emeli. Tálalható tejföllel és tejföl nélkül is.

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Hasonló receptek

Vegán lencse pörkölt

Ez a melegítő és tápláló vegán lencsefőzelék a családunk abszolút kedvencévé vált! Mint a legtöbb leves és pörkölt, ez is még jobb ízű másnap, amikor az összes íz jól átjárja. De frissen elkészítve is minden levesrajongó szívét megdobogtatja.
S.Hanna
S.Hanna
Babgulyás gazdagon
Videorecept

Babgulyás gazdagon

Ez a recept télen-nyáron megállja a helyét az asztalon.

Savanyú bableves

Nagyanyáink levese.

Bableves sertéshússal

A hideg téli hónapokban leggyakrabban sertéshússal készítek babfőzeléket. Annyira laktató, hogy akár főételként is tálalhatjuk.

Karakteres Babgulyás Sertéscombból

A babgulyás egy nagyon népszerű és ízletes magyar étel, amelyet általában sertés- vagy marhahúsból készítenek, fűszerekkel és babonzervvel ízesítve.

Végső vegán lencse bolognai tészta

Gazdag, kiadós és hihetetlenül ízletes, ez az olasz ihletésű klasszikus kényelmi étel vegán változatot kapott, és ugyanolyan jóllakottságot nyújt, bűntudat nélkül.
Ebina
Ebina
Tökéletes csülkös bableves
Videorecept

Tökéletes csülkös bableves

Az egyik legjobb bablevesa világon! A füstölt csülök legalábbis azzá emeli. Tálalható tejföllel és tejföl nélkül is.

Bőrkés bableves

Izgalmas és tápláló étek a magyar konyhából. A recept a hagyományos bablevesek alapján készült, de a bőrkést (azaz a bőrös kolbászokat) hozzáadva különleges ízt kap. A bableves télies, utánozhatatlan ízével és tartalmas jellegével a hideg napokon melegséget önt lelkünkbe.

Reels

Új

Top kategóriák

Mascarpone

100 receptek

Olcsó ételek

450 receptek

Ebéd

2251 receptek

Gyors ételek

1704 receptek

Sütemények

795 receptek

Karfiol

64 receptek

Húsételek

1081 receptek

Desszert

1658 receptek