HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: ppkpichch

Hogyan kell főzni Chili fokhagymás garnélarákot

Ezek a chilis-fokhagymás garnélarákok egy gyors, egyszerű, ízgazdag ételek.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 400 g Nagy garnélarák, hámozva és kibelezve Hozzáadott
  • 10 szegfűszeg fokhagyma, apróra vágva Hozzáadott
  • 2 Piros chilipaprika, kimagozva és apróra vágva Hozzáadott
  • 3 evőkanál olívaolaj Hozzáadott
  • Só és bors, ízlés szerint Hozzáadott
  • 1 kanál szójaszósz Hozzáadott
  • 1 evőkanál citromlé Hozzáadott
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyem Hozzáadott
  • Párolt rizs, tálaláshoz Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

25 perc.
1. Lépés

Kezdje azzal, hogy a garnélarákokat megfelelően megtisztítja és kibelezi. Higgye el, ez a lépés hozza ki a garnélarák legjobb ízét.

2. Lépés

Egy forró serpenyőben adjuk hozzá az olívaolajat, és várjuk meg, hogy csillogjon, mielőtt a következő lépésre lépnénk - ez egy remek módszer arra, hogy megállapítsuk, hogy az olaj készen van-e.

3. Lépés

Most dobja bele az apróra vágott fokhagymát és a piros chilit. Óvatosan keverje meg, ügyelve arra, hogy a fokhagyma ne égjen meg - ne feledje, az égett fokhagyma nemkívánatos keserű ízt adhat.

4. Lépés

Amint a fokhagyma és a chili megpuhult, ami általában körülbelül egy percig tart, adjuk hozzá a garnélarákot. Bőségesen fűszerezzük őket sóval és borssal.

5. Lépés

A garnélarákokat addig főzzük, amíg rózsaszínűvé nem válnak - ez jól jelzi, hogy megfőttek. Ez körülbelül 4-5 percet vesz igénybe.

6. Lépés

Most adjuk hozzá a szójaszószt és a friss citromlevet - ezeknek az összetevőknek a savai kiegyensúlyozzák a hőt és mélységet adnak az ételnek.

7. Lépés

Főzzük még egy percig ezt az ízversenyt. Ne feledje, hogy a garnélarákot ne főzze túl, különben gumiszerűvé válik.

8. Lépés

Szórjuk meg az apróra vágott petrezselyemmel, keverjük össze az egészet, majd azonnal tálaljuk párolt rizságyon.

9. Lépés

Élvezze az ízek minden egyes falatját - mindegyik az egyszerű, friss alapanyagok szépségének bizonyítéka!

Hasonló receptek

Gyors és könnyű tenger gyümölcsei Medley Stir Fry

Ez az egyik kedvenc gyors és egyszerű házi készítésű ételem - egy gyönyörű tenger gyümölcsei kevert sütés. Ez egy egészséges ajánlat, amely tele van alapvető tápanyagokkal a különféle zöldségekből és tenger gyümölcseiből álló választékból.

Surf and Turf fokhagymakrémes mártással

A Surf and Turf fokhagymakrémes mártással recept a sós steak és a zamatos tenger gyümölcsei kellemes keveréke, amelyet gyakran készítek különleges alkalmakra. A fokhagymakrémes mártás aromás, gazdag és krémes réteget hoz létre, amely tökéletesen ötvözi a sovány steak és a friss tenger gyümölcseinek ízét.

Hiteles vietnami csirke zöldség keverés sült

Ez a vibráló és ízgazdag vietnami rántott étel megbízható társa minden otthoni szakács repertoárjának. A zöldségek bőséges színei nemcsak esztétikai élvezetet nyújtanak, hanem hatalmas egészségügyi előnyökkel is járnak.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Csirkemell paradicsomszósszal

Ízletes recept csirkemell paradicsomszósszal.

Rizottó csirkével és gombával

Egy ízletes és gyors rizottó receptje csirkével és gombával, amely egy órán belül az asztalra kerülhet.

Brokkoli sonka rakott recept

Ez a finom, kiadós brokkoli-sonkás ragu rendszeres kedvenc a családi ebédasztalunkon. Minden alkalommal, amikor elkészítem a ragut, a konyha csodálatosan illatozik a gratinált sajttól. A krémes sajt, a ropogós brokkoli és a fűszeres sonka összjátéka egyszerűen ellenállhatatlan, a ropogós ragu pedig a hab a tortán.

Tészta brokkolival és sonkával

Gyors és ízletes tészta brokkolival és sonkával, amely tökéletes hétköznap esti vacsorának.

Hasonló receptek

Gyors és könnyű tenger gyümölcsei Medley Stir Fry

Ez az egyik kedvenc gyors és egyszerű házi készítésű ételem - egy gyönyörű tenger gyümölcsei kevert sütés. Ez egy egészséges ajánlat, amely tele van alapvető tápanyagokkal a különféle zöldségekből és tenger gyümölcseiből álló választékból.

Surf and Turf fokhagymakrémes mártással

A Surf and Turf fokhagymakrémes mártással recept a sós steak és a zamatos tenger gyümölcsei kellemes keveréke, amelyet gyakran készítek különleges alkalmakra. A fokhagymakrémes mártás aromás, gazdag és krémes réteget hoz létre, amely tökéletesen ötvözi a sovány steak és a friss tenger gyümölcseinek ízét.

Hiteles vietnami csirke zöldség keverés sült

Ez a vibráló és ízgazdag vietnami rántott étel megbízható társa minden otthoni szakács repertoárjának. A zöldségek bőséges színei nemcsak esztétikai élvezetet nyújtanak, hanem hatalmas egészségügyi előnyökkel is járnak.

Sertéshús lében gombával

A gyors és ízletes sertéshús receptje a gombás lében az ideális étel, ha kevés ideje van, de nem akar lemondani egy finom, gazdag ízekkel teli ételről.

Csirkemell paradicsomszósszal

Ízletes recept csirkemell paradicsomszósszal.

Rizottó csirkével és gombával

Egy ízletes és gyors rizottó receptje csirkével és gombával, amely egy órán belül az asztalra kerülhet.

Brokkoli sonka rakott recept

Ez a finom, kiadós brokkoli-sonkás ragu rendszeres kedvenc a családi ebédasztalunkon. Minden alkalommal, amikor elkészítem a ragut, a konyha csodálatosan illatozik a gratinált sajttól. A krémes sajt, a ropogós brokkoli és a fűszeres sonka összjátéka egyszerűen ellenállhatatlan, a ropogós ragu pedig a hab a tortán.

Tészta brokkolival és sonkával

Gyors és ízletes tészta brokkolival és sonkával, amely tökéletes hétköznap esti vacsorának.

Reels

Új