HIRDETŐ

Forrás: Freepik

Hogyan készítsünk házi tormakrémet?

Nincs is jobb, mint a frissen készült tormakrém. Kellemesen feldob bármilyen húsételt, és kiváló ízesítőként szolgál szendvicsekhez.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
1
  • 12 csésze Friss torma, meghámozva és finomra reszelve Hozzáadott
  • 1 csésze Tejföl Hozzáadott
  • 1 evőkanál Dijoni mustár Hozzáadott
  • 1 evőkanál fehérborecet Hozzáadott
  • só és frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

15 perc.
1. Lépés

Először is készítse elő a munkaterületét. Hámozza meg a tormagyökeret zöldséghámozóval, ahogyan a sárgarépát is meghámozná. Vigyázzon, hogy eközben ne érjen a szeméhez, mivel a friss torma igen erős lehet.

2. Lépés

Finom reszelőn reszelje le a tormagyökeret. Ez biztosítja, hogy a torma íze egyenletesen eloszlik a krémben. Ezt lehetőleg jól szellőző helyiségben végezze, hogy az erős aroma miatt ne könnyezzen a szeme.

3. Lépés

Egy tálban keverje össze a frissen reszelt tormát, a tejfölt, a dijoni mustárt és a fehérborecetet. Keverje össze ezeket a hozzávalókat, amíg alaposan el nem keverednek. A mustár egy kis csípősséget ad hozzá, amely kiegészíti a torma csípősségét, és ezt a kombinációt nagyon élvezetesnek találtam.

4. Lépés

Ízlés szerint sóval és frissen őrölt fekete borssal fűszerezze a keveréket. Ne feledje, hogy az ízek felerősödnek, ahogy a tormakrém megszilárdul, ezért ne adagolja túlságosan a fűszerezést.

5. Lépés

A legjobb, ha a tormakrémet tálalás előtt legalább egy órát a hűtőben pihentetjük. Ez a pihenőidő ad egy kis időt az ízeknek, hogy összeérjenek, és úgy vettem észre, hogy ez felerősíti a krém általános élvezetességét.

Hasonló receptek

Selymes padlizsánkrém

A padlizsánkrém egy könnyű és ízletes előétel vagy szendvicskrém, mely egy hagyományos magyar recept alapján készül.

Tormakrém

A legjobb tormamártás marhahúshoz és galuskához.
S.Hanna
S.Hanna
Zöldfűszeres remulád mártás
Videorecept

Zöldfűszeres remulád mártás

A tartalmas, zöldfűszeres remuládot rántott zöldségek mellé kínáljuk.

Klasszikus fűszeres koktélmártás garnélarákhoz

Minden tenger gyümölcsei este mindig izgalmas, mert ez a házi készítésű koktélszósz a garnélarákhoz.

Ecetes uborkasaláta

Ez a friss és egészséges saláta tökéletes kiegészítése bármilyen ételnek. Az ecetsav és citromsav jótékony hatással van az emésztésre, így segít az emésztési probléma megelőzésében és csökkésében.

Hummus

A hummus az arab kultúrából származó népszerű étel, melynek alapja a csicseriborsó és a tahini (szezámpasta).

Mustáros pác

A mustáros pác egy egyszerű, de nagyon ízletes és könnyen elkészíthető öntet, amelyet különböző húsokhoz, például sertéshúshoz vagy csirkéhez lehet hasálni. A mustár és a méz kombinációja miatt édes-savanykás íze van, a fokhagyma és a rozmaring pedig egy kis fűszerességet ad hozzá.

Padlizsánkrém télire üvegben tartósítószer nélkül

A Padlizsánkrém tökéletes kiegészítője egy-egy nagy családi vacsorának, de ízletes ropogtatni valók mellé is. Ezzel a recepttel egyszerűen és tartósítószer nélkül készíthetsz padlizsánkrémet télire.

Hasonló receptek

Selymes padlizsánkrém

A padlizsánkrém egy könnyű és ízletes előétel vagy szendvicskrém, mely egy hagyományos magyar recept alapján készül.

Tormakrém

A legjobb tormamártás marhahúshoz és galuskához.
S.Hanna
S.Hanna
Zöldfűszeres remulád mártás
Videorecept

Zöldfűszeres remulád mártás

A tartalmas, zöldfűszeres remuládot rántott zöldségek mellé kínáljuk.

Klasszikus fűszeres koktélmártás garnélarákhoz

Minden tenger gyümölcsei este mindig izgalmas, mert ez a házi készítésű koktélszósz a garnélarákhoz.

Ecetes uborkasaláta

Ez a friss és egészséges saláta tökéletes kiegészítése bármilyen ételnek. Az ecetsav és citromsav jótékony hatással van az emésztésre, így segít az emésztési probléma megelőzésében és csökkésében.

Hummus

A hummus az arab kultúrából származó népszerű étel, melynek alapja a csicseriborsó és a tahini (szezámpasta).

Mustáros pác

A mustáros pác egy egyszerű, de nagyon ízletes és könnyen elkészíthető öntet, amelyet különböző húsokhoz, például sertéshúshoz vagy csirkéhez lehet hasálni. A mustár és a méz kombinációja miatt édes-savanykás íze van, a fokhagyma és a rozmaring pedig egy kis fűszerességet ad hozzá.

Padlizsánkrém télire üvegben tartósítószer nélkül

A Padlizsánkrém tökéletes kiegészítője egy-egy nagy családi vacsorának, de ízletes ropogtatni valók mellé is. Ezzel a recepttel egyszerűen és tartósítószer nélkül készíthetsz padlizsánkrémet télire.

Reels

Új