HIRDETŐ

Forrás: Pixabay: Raimond71

Hortobágyi húsos palacsinta csirkemellből

Igazi magyar kuriózum. Mindenkinek ajánlom kipróbálásra.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
4
  • 500 g csirkemell Hozzáadott
  • 100 g vöröshagyma Hozzáadott
  • 2 gerezd fokhagyma Hozzáadott
  • 100 ml Tejszín Hozzáadott
  • 2 evőkanál olaj Hozzáadott
  • 500 ml csirke alaplé Hozzáadott
  • 1 evőkanál pirospaprika Hozzáadott
  • 1 evőkanál Majoránna Hozzáadott
  • 1 csipet Hozzáadott
  • 1 csipet bors Hozzáadott
  • 8 ks palacsinta (előre elkészítve) Hozzáadott
  • 2 evőkanál zsír a sütéshez Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

90 perc.
1. Lépés

A csirkemellet kockákra vágjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá a csirkét és süssük aranybarnára. Ez az a pont, ahol a csirke elveszíti a rózsaszín színét és kezdenek megjelenni azok a csodálatos karamellizált részek, ami annyira ízletes.

2. Lépés

A csirkét vegyük ki a serpenyőből, majd a maradék zsiradékban dinszteljük meg a finomra vágott vöröshagymát és fokhagymát, amíg üveges nem lesz. Adja hozzá a pirospaprikát és a majoránnát, majd öntsük fel a csirke alaplével, és főzzük 2-3 percig.

3. Lépés

Tegyük vissza a csirkét a serpenyőbe, keverjük össze, és főzzük további 20-30 percig, amíg a hús teljesen megpuhul. Ekkor öntsük hozzá a tejszínt, ezzel adva krémes textúrát az ételnek. Ez mindig az a rész, amihez a legtöbb türelemre és figyelemre van szükség.

4. Lépés

A húsos ragut hagyjuk kihűlni majd töltsük bele a palacsintákba. A palacsintákat hajtogassuk be, majd helyezzük őket egy tűzálló tálcára.

5. Lépés

A tepsiben lévő palacsintákat tegyük előmelegített sütőbe, és süssük 180°C-on 15 percig. Legyen türelmes, ez az az idő, amikor a palacsinta a legjobb lett volna már kiemelni a sütőből, de még nincs készen.

Reels

Új

Top kategóriák

Húsételek

1149 receptek

Mascarpone

124 receptek

Olcsó ételek

469 receptek

Sütemények

818 receptek

Ebéd

2391 receptek

Gyors ételek

1914 receptek

Desszert

1808 receptek

Tészta

334 receptek