HIRDETŐ

Forrás: Youtube

Húsvéti mazsolás kalács

A húsvét tökéletes kelléke, a foszlós mazsolás kalács. Napindítónak kakaóval elengedhetetlen.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
3
  • 1 kg liszt Hozzáadott
  • 1.2 dkg Hozzáadott
  • 12 dkg cukor Hozzáadott
  • 3 ks tojássárgája Hozzáadott
  • 400 ml tejszín Hozzáadott
  • 200 ml tej Hozzáadott
  • 4 dkg friss élesztő Hozzáadott
  • 8 dkg mazsola Hozzáadott
  • 2 kk vanília esszencia Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

60 perc.
1. Lépés

A tejet, a tejszínt, az elmorzsolt élesztőt és a tojássárgákat elkeverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet, a cukrot, a sót és a vaníliát és kidagasztatjuk a géppel.

2. Lépés

Öt perc után adjuk hozzá a mazsolát és további két percet dagasszuk, majd meleg helyen, letakarva 45 percet érleljük a tésztát.

3. Lépés

Pihentetés után kilenc részre osztjuk a tésztát, és felgömbölyítjük őket, aztán letakarva tovább pihentetjük.

4. Lépés

Kivajazzuk a sütőformákat, a tésztákból a pihentetés után kalácsot fonunk. Ha ezzel is elkészültünk, betesszük a kalácsokat a sütőformába, majd a felvert tojásokkal megkenjük őket.

5. Lépés

Meleg helyen tovább kelesztjük a tésztákat (kb. 45 perc), közben pedig a sütőt alsó és felső sütési fokozatban 190 fok környékére melegítjük.

6. Lépés

De még előtte, újra megkenjük vékonyan a tojások sárgájával, majd ezután 10 percig 190 fokon, majd lejjebb véve 170 fokra a hőmérsékletet, további 15-20 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új

Top kategóriák

Sütemények

829 receptek

Ebéd

2585 receptek

Olcsó ételek

500 receptek

Tészta

352 receptek

Mascarpone

140 receptek

Túró

281 receptek

Fojtogató

137 receptek

Húsételek

1230 receptek