Forrás: etorres69 from Getty Images
Karácsonyi csokoládé panettone torta
Hagyományos olasz karácsonyi csokoládés panettone torta. Kicsit hosszabb ideig tart az elkészítése a kelesztés miatt, de az eredmény megéri.
Hozzávalók
- 500 g liszt
- 100 g Kristálycukor
- 150 g Vaj
- 200 ml Tej
- 50 g élesztő
- csipetnyi só
- 200 g Csokoládék
- 2 darab Tojás
- 100 g Darált diófélék
- Csipetnyi kardamom
- 1⁄2 kanalak Fahéj
- Citromhéj
- Narancshéj
Eljárás
Először készítsük el a kovászos kovászt. Adjunk a tejhez élesztőt, 1 evőkanál cukrot és egy csipet lisztet. Keverjük jól össze, és hagyjuk 10 percig kelni.
Tegyük a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a kovászos kovászt, a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat, a reszelt citrom- és narancshéjat, a kardamomot és a fahéjat. Keverjük össze a keveréket, és gyúrjuk össze a tésztát. Tudnia kell, hogy még ha a tészta ragacsosnak is tűnik, ne essen pánikba. Egy kis idő múlva tegyük félre, és hagyjuk kelni még körülbelül egy órát, amíg megkel.
Közben a csokoládét és a diót apróra vágjuk. Adjuk a csokoládét és a diót a tésztához, és gyúrjuk össze újra.
Tegyük a tésztát a panettone formába, és hagyjuk kelni körülbelül 30 percig.
Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.