HIRDETŐ

Forrás: etorres69 from Getty Images

Karácsonyi csokoládé panettone torta

Hagyományos olasz karácsonyi csokoládés panettone torta. Kicsit hosszabb ideig tart az elkészítése a kelesztés miatt, de az eredmény megéri.

HIRDETŐ

Hozzávalók

adagok száma
8
  • 500 g liszt Hozzáadott
  • 100 g Kristálycukor Hozzáadott
  • 150 g Vaj Hozzáadott
  • 200 ml Tej Hozzáadott
  • 50 g élesztő Hozzáadott
  • csipetnyi só Hozzáadott
  • 200 g Csokoládék Hozzáadott
  • 2 darab Tojás Hozzáadott
  • 100 g Darált diófélék Hozzáadott
  • Csipetnyi kardamom Hozzáadott
  • 12 kanalak Fahéj Hozzáadott
  • Citromhéj Hozzáadott
  • Narancshéj Hozzáadott
HIRDETŐ

Eljárás

4 perc.
1. Lépés

Először készítsük el a kovászos kovászt. Adjunk a tejhez élesztőt, 1 evőkanál cukrot és egy csipet lisztet. Keverjük jól össze, és hagyjuk 10 percig kelni.

2. Lépés

Tegyük a lisztet egy nagy tálba, adjuk hozzá a kovászos kovászt, a maradék cukrot, az olvasztott vajat, a tojásokat, a reszelt citrom- és narancshéjat, a kardamomot és a fahéjat. Keverjük össze a keveréket, és gyúrjuk össze a tésztát. Tudnia kell, hogy még ha a tészta ragacsosnak is tűnik, ne essen pánikba. Egy kis idő múlva tegyük félre, és hagyjuk kelni még körülbelül egy órát, amíg megkel.

3. Lépés

Közben a csokoládét és a diót apróra vágjuk. Adjuk a csokoládét és a diót a tésztához, és gyúrjuk össze újra.

4. Lépés

Tegyük a tésztát a panettone formába, és hagyjuk kelni körülbelül 30 percig.

5. Lépés

Előmelegített sütőben 180 fokon 40 percig sütjük.

A legújabb receptek

A legújabb receptek

Reels

Új